Facebook Twitter Email Pinterest

Heikki Westerlund

10.07.2006 / Heikki Westerlund

Kilpailun olosuhteet odotetun mukaisesti olivat äärilaidalta. Jos Rovaniemellä tammikuussa perinteisesti koetaan kovia pakkasia, niin tämän lauantain ralli ajettiin toisessa ääripäässä, lämpömittarin neulan keikkuessa 30 asteen tuntumassa. Monilla olikin autoissa teknisiä ongelmia, samoin meillä, auton moottorin lämpöjen noustessa "tappiin". Ja näyttipä myös siltä, että osalla kuljettajista oli myös ongelmia fysiikan kanssa kuumissa olosuhteissa. Hieman vauhtia pudottamalla ja pienillä teknisillä poppakonsteilla autossa pääsimme ajamaan kaikki erikoiskokeet läpi, ja vihdoinkin kisa maaliin saakka epäonnisen talvikauden ja viime syksyn jälkeen.

Autoomme tuli Kouvolaan uusi keskilukon ohjelma, joka osoittautui paljon paremmaksi kuin ohjelma, jolla ajoimme talvella. Toki tuntuman hakeminen ja oikean ajotyylin löytäminen tähän vaatii vielä lisää ajokilometrejä kovemman vauhdin löytämiseksi, mutta oikeaan suuntaan olemme nyt menossa. Uskoisin, että seuraavassa rallissa voimme jo odottaa vauhdillisesti parempaa tulosta.

Pisteiden ja loppusijoituksen kannalta tämä kisa meni pitkälti yli odotusten. Ajoimme ryhmässä aikoja pätkille sijoille 5-10. Reitin ollessa hyvin vaativa ja vaikea, omasta mielestäni kannatti myös hieman malttaa ja ajaa pahoja paikkoja maltilla. Monessa paikassa, etenkin kahteen kertaan ajetut erikoiskokeet 2/6 ja 3/7 olivat varsinkin toisella kerralla varsin vaikeita. Arton kanssa sovimme, että tämä kisa ajetaan nyt maltilla maaliin, ja etenkin ek:lla 6 tämä kannatti. Säästyimme rengasrikoilta ja teknisiltä ongelmilta, monen muun niihin sortuessa, malttaessamme "kiertää kiviä" ja säästäessämme selkeästi autoa monissa pahoissa paikoissa. Kuivat olosuhteet nostivat tiestä runsaasti pölyä ja paikoitellen näkyvyys varmaankin kaikilla kilpailijoilla oli ajoittain varsin heikkoa.

A-ryhmän, eli luokan 5 tulokset ovat vielä epäviralliset, koska toiseksi sijoittunut Jari-Matti Latvala on on tehnyt AKK:lle vetoomuksen hänen kilpailusuorituksensa hylkäämisestä. Epävirallisissa tuloksissa sijoituksemme on tällä hetkellä 3. ja SM-pisteitä nappaisimme toiseksi korkeimmat, koska toiseksi sijoittunut Aki Teiskonen ei ole ilmoittautunut SM-sarjaan. Ryhmämme ja yleiskilpailun voittoon ajoi Sebastian Lindholm. Viralliset tulokset ryhmämme osalta julkaistaan AKK:n vetoomustuomioistuimen käsiteltyä tehdyn vetoomuksen.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Uudessakaupungissa 9. päivä syyskuuta. Olemme harkinneet osallistumista Tampereella 5. päivä elokuuta ajettavaan kansainväliseen Pirelli-ralliin, mikäli omat aikataulumme vain antavat siihen mahdollisuuden. Kotimaisessa MM-rallissamme, Neste Oil Rallissa elokuun 17.-20. päivien ajan olemme Arton kanssa toimitsijatehtävissä 0-auton ohjaamossa.

Toivotan nyt oikein mukavaa, ja toivoakseni edelleen lämmintä kesää!

Ystävällisin terveisin
Hessu Westerlund
GSM 0400/485041

www.rtv-westerlund.fi/rallyteamwesterlund

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa