Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

30.09.2006 / Jari Ketomaa

Rallikauden viimeiset SM-pisteet ovat jaossa viikonloppuna ajettavassa SM Finnsco-rallissa Hyvinkäällä. Ison N-ryhmän pistekärjessä oleva mikkeliläinen Jari Ketomaa on valmistautunut huolellisesti kauden finaaliin. Mitsubishi Ralliart Finlandin tiimissä kilpailevan Ketomaan kilpailunumero on 3.

Tällä kaudella Ketomaa on juhlinut N-ryhmän voittoa kolmeen otteeseen yhdessä kartanlukijansa Tuomo Hannosen kanssa. Kaksikko on sijoittunut myös kerran kakkoseksi ja kaksi kertaa kolmoseksi.

- Sekä kuljettajat että meidän koko tiimi olemme kaikki valmistautuneet tulevaan koitokseen mahdollisimman huolellisesti. Ennakkotestit ajettiin keskiviikkona ja kalusto tuntui hyvältä, Kertomaa kertasi.

- Mestaruus on nyt omissa käsissä, mutta en minä mitään suosikin viittaa suostu ottamaan. Lähtökohta on sikäli erilainen kuin ennen, että minun ei tarvitse ajaa riskillä voitosta. Kolmas sijakin riittää SM-titteliin.

- Tavanomaisuudesta poikkeavaa jännitystä on toki ilmassa. Tuleva kilpailu on ollut koko viikon ajan mielessä. Panokset ovat nyt kovat, Ketomaa myöntää.

Tuotantoautoihin perustuvassa N-ryhmässä kausi on edennyt tasaisissa ja jännittävissä merkeissä. Ketomaan lisäksi mestaruudesta ajaa tiimikaveri Juha Salo ja Juho Hänninen. Kaikilla on allaan identtiset Mitsubishi Lancer Evo9 -mallit.

Ketomaalla on koossa 75 pistettä, Hännisellä 70 ja Salolla 66 pistettä.

Vaativa päätös SM-rallikaudelle

Hyvinkään pohjoispuolella kiertelevä rallireitti on Jari Ketomaalle mieluinen:

- Tiet ovat haastavia ja kaikki EK:t kaasutellaan kahteen kertaan. Vaativuutta lisää se, että joudumme pitkässä rallissa ajamaan useamman EK:n lenkin aina huoltojen välissä, Ketomaa selvitti.

- Perjantaina tutustuimme rallin erikoiskokeisiin. Teimme mahdollisimman tarkat nuotit ja koitimme tarkastella sellaisia kohtia, joissa voi nousta kiviä ajolinjalle. Toiseen kertaan ajettavilla pätkillä rengasrikon riski on olemassa.

- Odotukset ovat korkealla. Saavutin täällä urani ensimmäisen SM-osakilpailuvoiton kauden 2003 päätteeksi. Toivon mukaan samoissa maisemissa pääsemme nyt juhlimaan ensimmäistä SM-kultaa, Ketomaa jatkoi toiveikkaana.

Lauantaina 30.9. ensimmäinen kilpailija starttaa reitille kello 14.01 ja ensimmäisen osion maaliin saavutaan kello 21.00 jälkeen. Sunnuntaina 01.10. ralli jatkuu kello 9.01 ja kauden mestareita aletaan juhlia klo 14.00 jälkeen.

Lisätietoja:
Jarno Saari, 0400 959 565
www.ketomaa.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa