Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa

05.12.2006 / Jani Salomaa

Riihimäkeläinen 33-vuotias ralliautoilija Jani Salomaa siirtyy isoon N-ryhmään. Salomaan autona on tulevalla kaudella vuoden 2005 mallinen Subaru Impreza Spec-c.

- Pienen n-ryhmän kaksivetokalustolla tuli tahkottua yleisessä ja junioreissa kaikkiaan viisi vuotta. Siirtyminen nelivetoisen ohjaimiin on ollut mielessä jo pidemmän aikaa ja kyllä tässä koko ajan on ollut tavoitteena siirtyä porras kerrallaan eteenpäin. Suuri kiitos tästä mahdollisuudesta menee yhteistyökumppaneille ja taustajoukoille, jotka lähtivät kanssamme mukaan haasteelliseen projektiin, Salomaa toteaa.

Siirtyminen nelivetoisen turboauton ohjaimiin tulee olemaan iso haaste niin kuljettajalle, kartturille kuin huollollekin.

- Nyt oikeastaan kaikkiin asioihin tulee muutoksia. Ajotyyliä pitää muuttaa, kuten nuotinlukemisen rytmitystäkin. Myös huollolle nelivetoinen turbotekniikka on uutta. Lähikuukaudet menevät koko teamilta uusien asioiden opetteluun, mutta uusia haasteita tässä on lähdettykin hakemaan. Mielenkiintoinen talvi on varmasti kaiken kaikkiaan tulossa, Jani pohtii.

Uuden kaluston kanssa ei kuitenkaan olla yksin, sillä auton kauppoihin sisällytettiin myös huoltosopimus. Kilpailuissa ja niiden välillä on huoltoapua ja tietotaitoa tarjolla. Näin auton ylläpitoon ja huoltamiseen ei kulu kohtuuttomasti voimavaroja ja ennen kaikkea vältetään mahdolliset kokemattomuudesta johtuvat tekniset ongelmat. Myös ajopuolelle haetaan vinkkejä alan ammattilaisilta.

Salomaan kilpailukalenteri käsittää ralliautoilun seitsemän osakilpailun mittaisen SM-sarjan. Ennen sarja-avausta on ohjelmassa kuitenkin tammikuun 13. päivä testimielessä ajettava kansallinen Vanajanlinna ralli. Salomaan kartturina jatkaa Mikko Lappalainen.

- Tulevan kilpailukauden tavoitteena on oppia nelivetoisen turboauton tavoille sekä saada alle mahdollisimman paljon ehjiä kilometrejä. Sen tarkempia tulostavoitteita ei tässä vaiheessa kannata asettaa. Kokeneemmat ovat sanoneet, että yleensä ensimmäinen vuosi menee uusien asioiden opiskelussa, Jani summaa tulvan kauden näkymiä.

Timo Rintakoski
040 521 2678

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa