Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

23.01.2007 / Teemu Arminen

Teemu Arminen starttaa perjantaina Rovaniemeltä käynnistyvään ralliautoilun SM-sarjaan tavoitteenaan mitali isosta N-ryhmästä sekä Subaru Challengen voitto. Uuden Subaru Imprezan alleen saanut riihimäkeläinen pitää tavoitteita kovina, mutta täysin realistisina.

- Nyt takana on jo kaksi täyttä kautta nelivetoisen ohjaimissa, joten kokemusta alkaa olla riittävästi haastamaan luokan kärkikuljettajat. Viime kaudella oltiin jo ajoittain aivan kärjen tuntumassa ja nyt kun alla on uusi ja entistä parempi auto, niin totta kai sitä lähdetään mitalista kamppailemaan, viime vuonna kahdeksanneksi ison N-ryhmän loppupisteissä sijoittunut Arminen kertoo.

Ralliautoilun SM-sarjan avaavan Arctic Lapland Rallyn reitti on tällä kertaa ehkäpä parhaimmassa kunnossa mitä se on pitkään aikaan ollut. Teemu kertoo, että erikoiskokeet ovat Lapin mittapuun mukaan sileitä ja esimerkiksi uusittu Hanhikosken erikoiskoe on äärettömän nopea, koska röykyt puuttuvat lähes kokonaan. Kilpailun ratkaisuerikokeiksi Arminen luonnehtii kuitenkin perjantain Jyrhämäjärveä ja Siikakämää sekä lauantain Sarriojärveä ja Ristilampea.

- Niillä harvoilla hiukan huonommilla osuuksilla tulee kyetä sovittamaan vauhti kohdalleen, ettei sorru liialliseen auton säästelyyn. Siinä tulee äkkiä liikaa takkiin, jota on sitten vaikea ottaa kiinni. Perjantaina lähdetään täysillä liikenteeseen, mutta kuitenkin niin, että saadaan pistetili auki. Lauantaina sitten katsotaan miten Subaru lentää, Teemu valaisee kisataktiikkaansa.

Kilpailuun Arminen starttaa uudella Subaru Impreza WRX sti:llä, jolla päästään ajamaan ensimmäiset metrit vasta torstain testipätkällä. Vaikka uudella autolla ei olekaan vielä ajettu, on Arminen kuitenkin ottanut tuntumaa talvikeleihin toissa viikonloppuna laina-autolla Tuupovaarassa.

- Käytiin Miettisen Jarkon opastuksella harjoittelemassa ja mittariin kertyi noin 100 kovavauhtista kilometriä lähes identtisellä autolla. Lisäksi ajoin hupimielestä Riihimäki-rallin 1400 luokan Samaralla, josta oli ainakin se hyöty, että sai silmiä totutettua pimeällä ajamiseen. Huoltoporukalle pitää antaa iso kiitos, kun ovat saaneet uuden auton nippuun käytännössä kolmen viikon aikana, Arminen toteaa luottavaisena.

Teemu Arminen starttaa kartturinsa Seppo Varmavuon kanssa perjantaina kello 12.00 Rovaniemen Lordi-aukiolta käynnistyvään kilpailuun numerolla 17. Reitillä on 12 erikoiskoetta, joille kertyy mittaa 219 kilometriä.

Timo Rintakoski
040 521 2678

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 4.-5.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-1.10. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa