Facebook Twitter Email Pinterest

Mäkinen ja Luhtaniemi Ford Motorcraftin kuljettajat Ralli SM -sarjassa

23.01.2018 / Anu Haapalainen

Ford Motorcraft Rally Team on Fordin maahantuojan, Oy Ford Ab:n, tukema rallitiimi, joka kilpailee Ralli SM -sarjan SM3-luokassa. Kaudella 2018 tiimin väreissä ajavat Niko Mäkinen ja Jani Luhtaniemi. Ford Motorcraft osallistuu myös tiimien väliseen SM-sarjaan tällä kaudella. Tiimin päällikkönä toimii Arto Kumpumäki.

Laihialaiselle Niko Mäkiselle alkava kausi on toinen Ford Motorcraft Rally Teamissa. Viime kaudella Mäkinen sijoittui SM-sarjan loppupisteissä seitsemänneksi. Kausi sujui vaihtelevasti, kauden paras suoritus ja tulos osuivat viimeiseen osakilpailuun Lempäälään, jossa podium jäi harmittavasti muutaman sekunnin päähän. Nyt alkavaan kilpailukauteen 21-vuotias Mäkinen lähtee uuden kartanlukijan Jarno Ottmanin kanssa.  

- Nikolla on kuskina varsin reippaat otteet. Hän on periksiantamaton ja painaa loppuun saakka. Tulos tai ulos, luonnehtii tiimipäällikkö Niko Mäkistä. 

Tiimin uusi tulokas on 20-vuotias Tuusulassa asuva Jani Luhtaniemi, joka sai ensikosketuksen Ford Motorcraft Rally Teamiin ja sen kalustoon kauden 2017 viimeisessä SM-osakilpailussa Lempäälässä. Mäkisen tavoin myös Luhtaniemi ajoi tuolloin kauden parhaan kisansa, ja tulokset riittivät vakuuttamaan Kumpumäen. Luhtaniemen vieressä nuotteja lukee Juha-Pekka Jauhiainen

- Jani on ajatteleva kuljettaja, joka analysoi hyvin suorituksiaan. Viime kauden päätösosakilpailussa hän ajoi tosi hyvin, ja se näkyi myös EK-ajoissa. Noiden näyttöjen ja käytyjen keskusteluiden jälkeen päätimme kiinnittää Janin tiimin toiseksi kuljettajaksi tälle kaudelle, Kumpumäki kertoo. 

Ralli SM –sarjassa ajetaan kaudella 2018 seitsemän osakilpailua: 3 talvella ja 4 kesällä. Kausi alkaa 26. tammikuuta Rovaniemeltä ja päättyy syyskuun lopussa Turussa ajettavaan finaaliosakilpailuun.

Kuva: Puistohhulmi Racing

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa