Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo haluaa voittaa Arctic Lapland Rallyn

24.01.2018 / Marko Mäkinen

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja SM Arctic Lapland -rallin kuusinkertainen voittaja Juha Salo starttaa ralli SM-kauteen uuden kartanlukijan luotsaamana. Rovaniemen SM-avauksesta eteenpäin Salon Peugeot 208 T16 R5 -autossa nuotteja lukee pieksämäkeläinen Topi Luhtinen.
 
Hannu´s Rally Teamia edustava Salo sanoo, että kaksikko on valmis taistelemaan voitosta.
 
- Olemme ajaneet poikkeuksellisen paljon testiä. Autoa on muutettu ja se menee hyvin. Kaikki on valmista tulevaan, Arctic Lapland-rallin nuotituksesta tavoitettu Salo sanoo.
 
- Reitillä on paljon lunta, enemmän kuin miesmuistiin. Muutaman tutun erikoiskokeen ajosuunta on vaihdettu ja mahtuu reitille myös yksi uusi erikoiskoe. Tosi vauhdikas pätkä. Pari hidasta risteystä, kun muu osuus mennään 4- ja 5-vaihteella tosi kovaa.
 
- Kuusi voittoa Rovaniemeltä on plakkarissa ja seitsemättä haimme tosissamme. Mukana on uusia nälkäisiä kuljettajia ja nopeaa kalustoa. Teen kaikkeni, että olen voittotaistelussa mukana. Periksi ei ainakaan anneta. Ehjästi ja tarkasti, ja sen minkä pääsee. Olen valmiina taistelemaan, Salo lupaa.
 
Salon uusi kartanlukija Topi Luhtinen odottaa SM-avausta innolla.
 
- Onhan se hieno juttu, kun pääsee moninkertaisen Suomen mestarin ja SM1-luokan huippuauton kyytiin. Olen kerran aikaisemmin lukenut Arctic Lapland- rallissa (2014) nuotteja, mutta uskon että meillä yhteistyö sujuu heti ja homma lähtee kulkemaan. Kyllä tässä jo lähtöä odottaa. Kilpailu tulee olemaan kovaa ja mikäs sen hienompaa, Luhtinen hymyilee.
 
Kuuden voiton Salo on Arctic Lapland -rallin menestynein kuljettaja. Vuosi sitten karkkilalainen johti kilpailua vielä viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä, mutta joutui taipumaan 7,7 sekunnin erolla toiseksi.
 
- Tänä vuonna ajamme täysillä maaliin asti. Viime vuonna ajoin kaksi heikkoa erikoiskoetta ja ne kostautuivat. Totta kai sitä yrittää koko ajan ajaa aina mahdollisimman kovaa, mutta vuosi sitten ajoni kahdella erikoiskokeella oli väkinäistä eikä siitä tullut mitään. Tänä vuonna emme sorru samaan virheeseen, Salo lupaa.
 
Ralli SM-kauden avaavan kaksipäiväisen Arctic Lapland -rallin kokonaispituus on 886,76 km. Reitti sisältää 11 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 254,65 km. Ralli käynnistyy perjantaina 26. tammikuuta kello 12.00 Lordiaukiolta. Ensimmäisenä kilpailupäivänä ohjelmassa on viisi erikoiskoetta. Yötauolle Rovaniemelle autokunnat saapuvat illalla noin klo 21.00. Ralli jatkuu lauantaiaamuna klo 6.00.  
 
Päätöspäivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta. Rallin maaliin Lordiaukiolle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana noin  klo 19.30 alkaen.
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa