Facebook Twitter Email Pinterest

Eskelinen ja Kapanen poronsarvien metsästykseen

25.01.2018 / Jani Kekoni

Jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen pitkäaikainen kartanlukija Arto Kapanen starttaavat luottavaisina nyt viikonloppuna jo 53. kerran ajettavaan Arctic Lapland Ralliin. Kilpailua edeltäneenä testijaksona kaksikko sai hyvän tuntuman Dynamo rallitiimin Skoda Fabia R5 autoon ja sen myötä kovin odotuksin kaksikko suuntaa Rovaniemen ympäristön 11 pikataipaleelle ja niiden tarjoamille 254,65 erikoiskoekilometrille.
 
Aikaisemmin Mäntyharjun ja nyt alkuviikon Vanttauskosken testeissä Eskelinen ja Kapanen yhdessä Riku Sepän Dynamo rallitiimin kanssa löysi yhteisen sävelen modernin R5 auton säätöjen kanssa. Näin perjantaina 14. kilpailijaparina rallin reitille suuntaava kaksikko tähtää SM1-luokan kärkitaisteluun ja hakee paikkaa viiden nopeimman joukosta. Eskelinen tietää, että tavoite on kova mutta silti tavoiteltavissa vaikkakin vastassa on samanveroisella kilpailukalustolla niin moninkertaisia rallin Suomenmestareita kuin sellaisiksi aikovia.
 
– Kahden Mitsubishi Lancer WRC-kilpailukauden jälkeen uusi ja nykyaikainen sekä turboahdettu nelivetoinen Skoda Fabia R5 ralliauto sopi käsiini yllättävän vaivattomasti. Harjoitusjaksolla pääsin heti samalle aaltopituudelle auton ominaisuuksien kanssa ja uskon, että olemme kilpailukykyisiä perjantaina käynnistyvään suureen seikkailuun, joka on minulle jo järjestyksessään 11 ja Kapaselle 21. Arctic Lapland Ralli, Eskelinen kertoo.
 
– Kun verrataan 2012 vuosimallin Mitsubishi Lancer WRC-autoani ja tätä uutta 2018 vuosimallin Skoda Fabia R5 kilpuria niin onhan tämä Dynamon ylläpitämä auto jokaisella osa-alueella hieman iäkästä WRC-autoani parempi sekä ennen kaikkea ketterämpi. Tosin WRC-autossa moottorin tuottama voima tuntuu paljon enemmän mutta esimerkiksi mutkaominaisuuksiltaan sekä moottorin vääntöalueeltaan tämä R5-luokan Skoda on aivan omalla tasollaan, Eskelinen jatkaa.
 
Rovaniemen perinteikkäitä erikoiskokeita reunustaa korkeat lumivallit sekä kovat tien pohjat. Hallitseva Lamborghini Super Trofeo Aasian ratamestaruussarjan hopeamitalisti povaa sekuntitaisteluja aina viimeisen erikoiskokeen maalilipulle saakka.
 
– Tiestö on naatillisen vauhdikkaassa kunnossa joita reunustaa korkeat lumipenkat, jotka herättävät kunnioitusta. Olen Arton kanssa reitillä neljäntenätoista kilpailijaparina, mikä on meille ihan hyvä; Erikoiskokeiden pinta on puhdistunut irtolumesta ja meillä on siten puhdas latu mitä laskea menemään. Ennusteet näyttävät kirkasta auringonpaistetta ja kipakkaa -15 asteen säätä, joten tulossa on varmasti erittäin nautinnollinen kilpailu, Eskelinen povaa.
 
- Olen Arton ja Riku Sepän Dynamo rallitiimin kanssa satavalmis tähän isoon haasteeseen ja katsomaan mihin vauhtimme riittää Ralli SM-sarjan kärkikuljettajia vastaan. Huippuautolla nautiskelemaan startataan, Eskelinen kiteyttää.

 
Kuva: Jani Kekoni

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa