Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnunen aikoo jatkaa SM3-luokan kärjessä

14.02.2018 / Jarno Saari

Voitokkaasti Ralli SM-kauden avannut Jaro Kinnunen yrittää pitää asemastaan kiinni, kun sarjan toinen SM-osakilpailu koittaa Mikkelissä ensi viikonloppuna.
 
Nopeimman kaksivetoisen tittelin sekä SM3-luokan voiton myötä Jarospeed-tiimin värit keikkuvat myös pistetaulukon kärkipaikalla.
 
Espoolainen Peugeot 208 R2 -kuljettaja on päässyt ajamaan kahtena päivänä testiä. Treenipäivien aikana hiottiin auton kilpailukykyä 
paremmaksi.
 
- Ekana päivänä haettiin ratkaisuja Rovaniemen avauskisassa kiikastaneeseen ongelmaan. Siihen löydettiin hyvät ratkaisut, ja auto muuttui ajollisesti paremmaksi, Kinnunen selvitti.
 
- Vauhtia löytyi lisää erityisesti pienemmälle tieosuudelle, jollaista ei tosin Mikkelissä ole pahemmin odotettavissa. Toisena päivänä ajettiin kisanomainen treeni. Silloin pistettiin heti alusta lähtien kaasu pohjaan.
 
Jaro Kinnunen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka lähtevät siis tavoittelemaan luokkavoittoa, mutta he tiedostavat, että vastus on kovalla tasolla. Mikkelin osakilpailussa viivalle asettuu 22 autokuntaa SM3-luokkaan, joka on uusi ennätys.
 
- Kaikki pelasi hyvin testeissä, joten fiilikset Mikkeliin lähtiessä ovat kohdallaan. Uskon, että vauhti on kärkitasoa, mutta myös pisteet ovat sarjan kannalta tärkeitä, joten hankeen ei saisi ajaa.
 
- Muutama entinen suomenmestari lähtee kirittämään luokan kärkeä, mutta ei meidän tarvitse nöyristellä heille ollenkaan, Kinnunen päättää.
 
Mikkelin SM-Vaakuna Ralli käynnistyy suositulla yleisöerikoiskokeella perjantai-iltana. Lauantai on pitkä ja vaativa kisapäivä kuuden erikoiskokeen myötä.
 
Kuva: Timka Seppänen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa