Facebook Twitter Email Pinterest

Rengasruletti vesitti Männyn SM-viikonlopun

04.09.2018 / JiiVee Korpela

Männyn huolelliset valmistelut Enset SM-ralliin sulivat jo ensimmäisellä erikoiskokeella kun Skoda Fabia R5 -ralliauton alle valitut renkaat pehmenivät jo muutaman ajetun kilometrin jälkeen.

Eikä rengastilanne toisellakaan pätkällä ollut yhtään sen helpompi. Kun renkaiden valinta lauantaille piti tehdä jo perjantaina, ei Männyn valinta osunut edes lähelle oikeaa.

-Pari seuraavaa pätkää meni jollakin lailla kohtalaisesti, mutta ei kuitenkaan oikeaa rallivauhtia. Kun ei ole kunnon luottoa renkaiden pitoon, ajaminen on yhtä hakemista ja se näkyy ajassa, Mänty murisi.

-Kuudennella pätkällä oikea takarengas hajosi täydessä vauhdissa ilman mitään ennakko-oireita. En ainakaan huomannut, että rengas olisi osunut mihinkään näkyvään kiveen tai muuhun. Siinä kun vedettiin 10 kilometriä rengas riekaleina, niin maastoon jäi myös iso pala auton kylkeä.

Ennen kahta viimeistä erikoiskoetta ongelmien kanssa taistellut Mänty oli SM1 -luokan kahdeksantena, mutta vastatuuli vain vankistui rallin loppua kohden.

-Täysillä yritimme painaa, mutta ei vaan saatu isoa vauhtia päälle. Viimeisellä pätkällä hukkaportin letku irtosi ja siihen katosi loppukin vauhti. Kisan jälkeen koneen tietoja purettaessa paljastui, että ongelmat hukkaportissa vaivasivat kolmella viimeisellä pätkällä, veti Mänty yhteen vauhdin tappajat.

Luokan yhdeksänneksi taipuneen Männyn sijoitus ei ole sitä mihin on kauden aikana totuttu.  SM1 -luokan pisteissä edelleen neljäntenä oleva kauhajokelainen ole kuitenkaan luovuttajatyyppiä ja vielä on kesää jäljellä.

-Lähdetään loppukuusta kauden päätöskisaan Turkuun ja katsotaan sen jälkeen mitä kaudesta jäi käteen, Mänty kirkasti.

Kuva:Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa