Facebook Twitter Email Pinterest

Ville Pynnösen SM-rallikausi päättyi päin mäntyä

30.09.2018 / Ville Pynnösen tiedotus

Ville Pynnösen rallikausi sujui suorastaan erinomaisesti ennen SM-sarjan kauden viimeistä osakilpailua. Miehen rallitaival päättyi finaaliosakilpailussa jo perjantain toiselle erikoiskokeelle, kun Škoda ajautui epäonnistuneen mutkan jälkeen suoraan päin puuta. 

Ralli SM -sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan perjantaina ja lauantaina Turun ja Salon seuduilla. SM TeijoTalot -ralli katkesi jyväskyläläisen Ville Pynnösen osalta jo toisella erikoiskokeella ulosajoon. Pynnösen perjantai meni kirjaimellisesti päin mäntyä, kun 21-vuotiaan Škoda tipahti mutkassa tienreunan ulkopuolelle, ja muuttui siltä istumalta puunkaatokoneeksi.

- En ole vielä käynyt katsomassa paikkaa, mutta luultavasti se oli loiva vasen minkä jälkeen tuli tiukka oikea. Loivassa vasemmassa kurvissa vasen eturengas tipahti tienreunan ulkopuolelle, ja vaikka yritti lyödä liinat kiinni, niin auto ei enää pysähtynyt, ja sitten mentiin keula edellä suoraan puuhun, kertasi pettynyt Pynnönen. 

Pynnösen auto oli kärsinyt sen verran vaurioita ulosajossa, että mies joutui jättämään viimeisen rallipäivän kokonaan välistä. Pynnönen olisi itse toivonut erilaista päätöstä viikonlopulle.

- Pettynyt edelleenkin, mutta tällaistakin kai pitää sattua välillä. Harmi juttu. Incar-kamerakaan ei ollut toiminnassa, niin ei voi kuin jossitella mitä tapahtui. Vissiin jotenkin eturengas tipahti tien reunan yli ja paiskasi auton poikittain, minkä jälkeen mentiin suoraan kohti puuta. Varmaan oma ajovirhe taisi olla, olisi pitänyt maltillisemmin ehkä ottaa tuo pimeässä ajaminen, summasi Pynnönen.

”Tekeminen parantunut koko ajan” 

TGS Worldwide -tiimissä ajavan Pynnösen rallikausi on tähän asti sujunut nousujohteisesti, ja etenkin edellinen SM-osakilpailu antoi odottaa hyvää tulosta myös kauden päätöskilpailusta.  

- Tätä kilpailua lukuun ottamatta oli selkeää kehitystä koko ajan. Sastamalan ja Huittisen kisa oli ylivoimaisesti paras, ja Neste ralli toiseksi paras. Sain hyvää kokemusta ja varmuutta ajamiseen. Siitä piti täälläkin jatkaa, mutta sitä ei saatu onnistumaan tällä kertaa. Muuten ollut nousujohteinen kausi tähän asti, tekeminen on parantunut koko ajan. Tämä oli nyt karvas loppu tähän kauteen, kommentoi Pynnönen. 

Pynnösen rallikausi on kuluneen viikonlopun myötä ohi tältä vuodelta, mutta mies jättää vielä takaportin mahdollisille rallisprint-kilpailuille. Ensi kaudella mies tullaan luultavimmin näkemään jälleen rallireiteillä, joskin alkukausi jää ainakin osittain mieheltä väliin. 

- Vähän on vielä ensi kausi avoin. Tammikuussa joudun leukaleikkaukseen, minkä vuoksi talven ensimmäiset rallit jäävät välistä. Jos talvella päästään ajamaan, niin aikaisintaan helmi- ja maaliskuun aikana. Kyllä varmaan kesällä joitakin SM-kisoja ajetaan, Pynnönen lupaili.

Kuva: Hannu Rainamo/Hannuphoto

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa