Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Herranen voittojahtiin Kouvolan SM-rallissa

04.09.2020 / Taneli Niinimäki / Toni Herrasen tiedotus

Jäälistä kotoisin oleva 16-vuotias Toni Herranen starttaa tulevana viikonloppuna uransa ensimmäiseen Kouvolan SM-ralliin. Nuotteja nuorukaiselle lukee kauden aikaisemmistakin osakilpailuista tuttu Sebastian Virtanen.
 
Koronaviruksen vuoksi keskeytynyttä Ralli SM -kautta on viimeksi ajettu helmikuun lopulla Joensuussa. Nyt kuljettajat pääsevät vihdoin tositoimiin myös sorapinnalla, kun SM-kauden huipentavat kaksi osakilpailua ajetaan tulevana viikonloppuna Kouvolassa sekä syyskuun lopulla Seinäjoella. 
 
Flying Finn Academyn valmennusohjelmaan kuuluva Herranen starttaa tulevaan viikonloppuun SM4-luokan kolmannelta sijalta. Mielessä siintää vain ja ainoastaan luokkavoitto.
 
- Kesällä treenimielessä ajetussa Kokkolan Juhlarallissa päästiin vertaamaan hyvin vauhtia, kun mukana oli lähes koko SM4-luokan kärki. Siellä oltiin kärkikahinoissa, joten hyvillä fiiliksillä lähdetään taistelemaan voitosta myös Kouvolaan.
 
- Tykkään myös vähän nopeammasta tiestä, joten viikonlopun reitti sopii varmasti meille. Ollaan nyt saman tyylistä tietä päästy kesän aikana ajamaan, ja siellä vauhti on ollut kohdillaan, Herranen
 
Poikkeuksellisen pitkästä SM-tauosta huolimatta Herranen on ehtinyt kilpailla kesän aikana muutamissa kansallisissa ralleissa, joten kilometrejä on kertynyt kiitettävästi.
 
- Nyt vielä pari viikkoa sitten käytiin ajamassa Koillis-Savo Ralli, se jäi tosin kesken kolmannelle erikoiskokeelle. Rengasrikko tuhosi tukivarren ja raidetangon. Kahdelle ensimmäiselle pätkälle tärähti kuitenkin pohjat.
 
- Auto on nyt huollettu ja tarkastettu, joten sen puolesta kaikki on kunnossa, Herranen toteaa luottavaisena.
 
SM O.K. Auto-rallin reitillä on seitsemän erikoiskoetta ja yhteensä 106 erikoiskoekilometriä. Nuotitus sekä testierikoiskoe ovat ohjelmassa perjantaina ja itse ralli polkaistaan käyntiin lauantaina. 
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 67 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 55 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Jari Huttunen / Antti Haapala 50 pistettä KiuUA (R5)
4. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 47 pistettä SAU (Rally2)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 33 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa