Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Herranen voittojahtiin Kouvolan SM-rallissa

04.09.2020 / Taneli Niinimäki / Toni Herrasen tiedotus

Jäälistä kotoisin oleva 16-vuotias Toni Herranen starttaa tulevana viikonloppuna uransa ensimmäiseen Kouvolan SM-ralliin. Nuotteja nuorukaiselle lukee kauden aikaisemmistakin osakilpailuista tuttu Sebastian Virtanen.
 
Koronaviruksen vuoksi keskeytynyttä Ralli SM -kautta on viimeksi ajettu helmikuun lopulla Joensuussa. Nyt kuljettajat pääsevät vihdoin tositoimiin myös sorapinnalla, kun SM-kauden huipentavat kaksi osakilpailua ajetaan tulevana viikonloppuna Kouvolassa sekä syyskuun lopulla Seinäjoella. 
 
Flying Finn Academyn valmennusohjelmaan kuuluva Herranen starttaa tulevaan viikonloppuun SM4-luokan kolmannelta sijalta. Mielessä siintää vain ja ainoastaan luokkavoitto.
 
- Kesällä treenimielessä ajetussa Kokkolan Juhlarallissa päästiin vertaamaan hyvin vauhtia, kun mukana oli lähes koko SM4-luokan kärki. Siellä oltiin kärkikahinoissa, joten hyvillä fiiliksillä lähdetään taistelemaan voitosta myös Kouvolaan.
 
- Tykkään myös vähän nopeammasta tiestä, joten viikonlopun reitti sopii varmasti meille. Ollaan nyt saman tyylistä tietä päästy kesän aikana ajamaan, ja siellä vauhti on ollut kohdillaan, Herranen
 
Poikkeuksellisen pitkästä SM-tauosta huolimatta Herranen on ehtinyt kilpailla kesän aikana muutamissa kansallisissa ralleissa, joten kilometrejä on kertynyt kiitettävästi.
 
- Nyt vielä pari viikkoa sitten käytiin ajamassa Koillis-Savo Ralli, se jäi tosin kesken kolmannelle erikoiskokeelle. Rengasrikko tuhosi tukivarren ja raidetangon. Kahdelle ensimmäiselle pätkälle tärähti kuitenkin pohjat.
 
- Auto on nyt huollettu ja tarkastettu, joten sen puolesta kaikki on kunnossa, Herranen toteaa luottavaisena.
 
SM O.K. Auto-rallin reitillä on seitsemän erikoiskoetta ja yhteensä 106 erikoiskoekilometriä. Nuotitus sekä testierikoiskoe ovat ohjelmassa perjantaina ja itse ralli polkaistaan käyntiin lauantaina. 
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa