Facebook Twitter Email Pinterest

Suvi Jyrkiäinen ajoi toiseksi SM Itärallissa

19.06.2023 / Toni Lönnroos / Suvi Jyrkiäinen Racing -viestintä

Rallin SM-sarjan toinen kesäkilpailu ajettiin Joensuussa. 60-vuotisjuhlia viettävä Itäralli oli Suvi Jyrkiäiselle suosiollinen, Jyrkiäinen ja kartanlukija Tuomas Pöntinen ajoivat Naisten Cup-luokassa toiseksi. Co-Motorsport -tiimissä kilpaileva hämeenlinnalainen oli tyytyväinen suoritukseen ja iloitsi Joensuun vuoristoratamaisesta reitistä.

Juhlaralli käynnistyi perjantaina kahdella erikoiskokeella. Ensin ajettiin lyhyt, vain puolentoista kilometrin mittainen asfalttipäällysteinen yleisöerikoiskoe Mehtimäellä, sen jälkeen auringon jo painuessa mailleen reilun viiden kilometrin pituinen metsäpätkä. Perjantai tullaan muistamaan pölystä, se oli niin sakeaa, että kilpailijat joutuivat lähes pysähtymään erikoiskokeella. V1600-luokan Ford Fiestalla ajava Jyrkiäinen oli ykkösellä toiseksi nopein, kakkosta ei lopulta ajettu lainkaan, vaan erikoiskoe mitätöitiin kilpailunjohtajan päätöksellä ”epätasa-arvoisten ja erittäin vaarallisten olosuhteiden vuoksi”.

- Ykkönen meni ihan penkin alle, jarrut lukossa joka jarrutuksessa, neulasilmässä meinasin kääntyä liian myöhään. Ei ole mun suosikkeja nuo yleisöeekoot. Huollossa kuultiin, että kakkosella on kauhea pöly, nähtiin videoita sieltä, moni oli joutunut pysähtymään kesken pätkän, kun ei siellä nähnyt mitään. Kuultiin sitten että pätkä ajetaan siirtymänä, se oli aivan oikea päätös. Tässä vaiheessa harmitus oli jo kasvanut aika suureksi, mutta kakkosen maalissa oli makkarakoju, josta antoivat meille makkarat, sitten mä vähän lepyin, Jyrkiäinen toteaa jo hymyillen. 

Lauantaina ajettiin seitsemän erikoiskoetta, sää pysyi edelleen helteisenä, mutta pölystä ei ollut enää haittaa. Päivän ensimmäisellä erikoiskokeella piirrettiin suuntaviivat loppupäivän tapahtumille, BMW:llä ajava Minna Lindroos repäisi eroa, Jyrkiäinen oli toisena ja pystyi jättämään Opel Astralla ajavaa Cecilia Ekroosia. Ero kasvoi molempiin suuntiin, Lindroos meni menojaan ja Jyrkiäinen karkasi Ekroosilta, lopullinen ratkaisu tuli, kun Ekroos suljettiin kilpailusta.

- Päivä meni välillä paremmin, välillä huonommin. Oikein nopeissa kohdissa rohkeus puuttui, nuottiin pitäisi luottaa enemmän. Löydettiin yllättäviäkin nyppyjä joista kevensi, tuli pieniä tilanteita, kerran lähti kunnolla sekoittamaan. Vertailin eroa SM4-luokan kärkeen, ja siinä oli tullut parannusta, siitä olen tyytyväinen, Reitti oli tosi hieno, oli mukava nähdä millaisia ralliteitä Suomessa on, en ollut koskaan aiemmin ajanut täällä. Paljon kiitoksia taas koko tiimille ja yhteistyökumppaneille, kotimatkalta tavoitettu Jyrkiäinen kertoo. 

Seuraava SM-ralli ajetaan Lahdessa 11.-12. elokuuta. 

Tulokset Naisten Cup

1) Minna Lindroos - Eveliina Lindroos 51.42,0
2) Suvi Jyrkiäinen - Tuomas Pöntinen +3.52,1

Lopputulokset
Ralli SM
Suvi Jyrkiäinen Racing Facebook

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa