Facebook Twitter Email Pinterest

Tekniikkamurheet hidastivat Heikkilää Latviassa

19.06.2023 / Juho Koski / Mikko Heikkilä Racing -tiedotus

Mikko Heikkilä on sijoittunut seitsemänneksi Tet Rally Liepajassa. Murheet auton tekniikan kanssa hidastivat nurmijärveläiskuljettajaa jo aika-ajoista lähtien. Ongelmista ja aikasakosta huolimatta Heikkilä taisteli itsensä seitsemänneksi.

Mikko Heikkilä, 31, kartanlukijansa Samu Vaalerin, 26, kanssa, ovat sijoittuneet rallin EM-sarjan kauden neljännessä osakilpailussa Tet Rally Liepajassa seitsemänneksi. The Racing Factory -tiimin kuljettajan kilpailu oli haastava tekniikkamurheiden sekä aikasakon takia.

Rallin avauspäivän kuuden erikoiskokeen aikataulu supistui viiteen erikoiskokeen 2 peruunnuttua turvallisuussyistä. Heikkilä kärsi lähtöpaikastaan sekä ongelmista auton kanssa, mutta kova yritys avauspäivänä tarkoitti viidettä tilaa yötauolle tultaessa.

-Huomenna lähtöpaikka on vähän parempi. Yritetään jatkaa virheittä, tänään niitä ei juurikaan tullut, muutamia ihan pikkujuttuja vain. Toivottavasti ajat parantuvat huomenna, Heikkilä summasi lähtökohtiaan rallin päätöspäivään.

Sunnuntai alkoi Heikkilän osalta ikävästi nurmijärveläiskuljettajan saatua 30 sekunnin aikasakko takaperän vaihdon kestettyä hieman odotettua kauemmin. Huoltotyöt kuitenkin kannattivat, sillä nyt tasaisesti neljällä pyörällä vetävällä autolla päätöspäivän erikoiskokeille hyökännyt Heikkilä oli iskussa aamun lenkillä kellottaen kaksi toiseksi nopeinta aikaa.

-Meillä on ollut takalukko rikki koko kilpailun ajan, se on päässyt luistamaan ja hävittänyt takavetoa tehon alla. Kiitokset tiimille vian löytämisestä huollossa. Mieluummin otan aikasakon ja toimivan auton, mukavampaa ajaa neli- kuin etuvetoisella autolla. Pääasia, että vika löytyi, Heikkilä kertoo.

Sunnuntain päätöslenkin Heikkilä avasi kellottamalla yli kaksi sekuntia nopeamman ajan kuin muut. Lopulta Heikkilä oli maaliviivalla seitsemänneksi nopein.

-Positiivista on, että jo aika-ajossa vaivannut vika löytyi, mutta muutoin päivä on ollut turhauttava. Ei tänne tulla vain ajamaan ralleja läpi. Vauhti tuntuisi riittävän sorakisoissa podiumille, mutta aina on jotain harmia, johon ei välttämättä voi itse vaikuttaa, Heikkilä huokaisee.

Vaikka tulos ei ollut sitä, mitä Skoda-kuljettaja lähti Latviasta hakemaan, sunnuntain vauhti oli lähempänä totuttua Heikkilää. Suuntaus on jo seuraavaan osakilpailuun Ruotsissa heinäkuun alussa.

-Kiitokset kaikille yhteistyökumppaneillemme ja pahoittelut, ettei vieläkään onnistuttu. Kovasti yritettiin, ja yritetään vastaisuudessakin. Tiimille myös isot kiitokset, he joutuivat tekemään vähän enemmän hommia kun jouduimme vaihtamaan moottorin testien jälkeen. Myös Michelinille kiitos monenlaisissa olosuhteissa loistavasti toimineista renkaista, Heikkilä päättää.

ERC jatkuu Royal Rally of Scandinavialla Ruotsissa 7.-8.7.

Tet Rally Liepajan lopputulokset:

1. Martins Sesks 1:22:47,3 LVA Skoda Fabia RS Rally2
2. Hayden Paddon +41,4 NZL Hyundai i20 N Rally2
3. Mads Ostberg +1:04,0 NOR Citroen C3 Rally2
4. Josh McErlean +1:23,9 IRE Hyundai i20 N Rally2
5. Robert Virves +1:27,8 EST Ford Fiesta Rally2
7. Mikko Heikkilä +1:38,5 FIN Skoda Fabia Rally2 Evo

ERC:n pistetilanne 4/8 osakilpailua:

1. Hayden Paddon 113
2. Martins Sesks 83
3. Mads Ostberg 69
4. Efren Llarena 50
5. Mathieu Franceschi 50
6. Mikko Heikkilä 45

Kuva: World / Red Bull Content Pool

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa