Facebook Twitter Email Pinterest

Korholalle kauden kolmas voitto Joensuusta

20.06.2023 / Benjamin Korholan tiedotus

Benjamin Korhola ajoi voittoon viikonloppuna ajetussa SM Itärallissa. Kesätauolle inkoolainen siirtyy SM2-luokan ykkösenä yli 30 pisteen johdossa.

Rautio Motorsportin tukema kilpailijapari Benjamin Korhola ja Pekka Kelander lähti SM-sarjan kesäkauden toiseen osakilpailuun, Joensuun seudulla ajettuun SM Itäralliin, pistetaulukon kärkipaikalta. Edellisessä osakilpailussa Seinäjoella kaksikko jäi rengasrikon takia viidenneksi, joten tavoitteena oli palata podiumille mahdollisimman suuren pistepotin kanssa.

Itärallin avauspäivän Korhola ja kaikki muutkin osallistujat muistavat varmasti pitkään. Ensimmäisen, puolitoista kilometriä pitkän yleisöpyörityksen jälkeen siirryttiin soralle, missä näkyvyys oli sankan hiekkapölyn vuoksi välillä tasan nolla. Niinpä tuomaristo päätyi harvinaiseen ratkaisuun ja mitätöi kaikkien tulokset kakkospätkältä. Yötauolle siirryttiin avauserikoiskokeen mukaisessa tilanteessa Korholan johdossa.

- Todella haastava alku kovan pölyn takia, mutta hyvillä mielin huomiseen ja koitetaan pitää hyvä tatsi päällä, kertoi Korhola perjantai-iltana.

Lauantaina olosuhteet olivat paremmat ja kisa jatkui aiempien osakilpailuiden tapaan Korholan ja tiimikaveri Henri Hokkalan tiukkana sekuntikamppailuna. Kolmen ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Korholan johto oli 3,3 sekuntia.

- Aika tiukkaa on. Täytyy vähän tuohon loppulenkille löytää lisää vauhtia, jos meinaa kärjessä pysyä. Täytyy pitää nilkka suorana, ajamisesta löytyy kyllä sieltä täältä pieniä juttuja, jossa voi parantaa, kertoi Korhola päivähuollossa Ylen Henri Haapamäelle.

Huollon jälkeen Hokkala pisti hyökkäysvaihteen päälle, ja kahden seuraavan pätkän pohja-aikojen turvin hän nousi johtoon. Korhola ajoi vauhdikkaasti mutta järkevästi ja se kannatti. Kahdeksannella erikoiskokeella Hokkala keskeytti ulosajoon ja Korhola nousi takaisin kärkeen. Maalissa voittomarginaali toiseksi sijoittuneeseen Toni Herraseen oli yli 40 sekuntia, ja mikä hienointa, kokonaiskilpailussakin tulos oli upea viides sija! Ei ihme, että maalissa nähtiin todella hyväntuulinen kuljettajapari.

- Todella tiukkaa kisaa oli koko kisan läpi. Hienot oli pätkät ja nautin kyllä kovasta kilvanajosta. Ja totta kai hyvältä tuntuu olla voittajana maalissa, hymyili Korhola.

Ralli SM -sarjassa on edessä lähes 2 kuukauden kesätauko. Seuraava osakilpailu ajetaan Lahdessa 11.-12. elokuuta.

Tulokset ja sarjapisteet: https://www.rallism.fi/content/fi/1/10092/Tulokset.html

Kuva: Samu Ekman

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 138 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 113 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 79 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 78 pistettä KoMoKe (R5)
5. Tommi Jylhä / Kimmo Nevanpää 52 pistettä JyvUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2025

     1. 17.-18.1. SM Ralli, Kuopio
     2. 30.1-1.2. 60. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
     3. 7.-8.3. SM Savonlinna Ralli, Savonlinna
     4. 23.-24.5. SM Länsirannikon Ralli, Turku
     5. 11.-12.7. SM Ralli, Kouvola
     6. 15.-16.8. SM Ralli, Lahti
     7. 26.-27.9. SM Seinäjoki Ralli, Seinäjoki

SM-sarja sosiaalisessa mediassa