Facebook Twitter Email Pinterest

Benjamin Korhola uuden äärellä Virossa

20.07.2023 / Benjamin Korholan tiedotus

Benjamin Korholalla on edessään ralliuran ensimmäinen MM-startti. Virossa ajettavaan MM-ralliin ei ole asetettu tulostavoitetta, tärkeintä on kerätä kokemuskilometrit tulevaisuutta varten talteen.

Rallin SM-sarjan SM2-luokkaa johtava Benjamin Korhola osallistuu ralliuransa ensimmäiseen MM-ralliin Virossa. Lahden yli Korhola ja kartturi Pekka Kelander matkustivat jo viime viikonloppuna, ja ennen kisaa ajetuissa testeissä kaksikko otti tuntumaa eteläisen naapurimaan rallitiestöön.

- Reitti vaikuttaa todella hyvältä: on isoa tietä, mutta myös paljon hyvin pientäkin. Pääsääntöisesti tiet on täällä vauhdikkaita ja reitille mahtuu myös paljon hyppyjä, kertoi Korhola ensimmäisen nuotituspäivän jälkeen.

Rally Estoniassa ajetaan yhteensä 21 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on reilut 300 km. Kisa alkaa torstaina ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Perjantaina ajetaan seitsemän ja lauantaina peräti yhdeksän erikoiskoetta. Kisan päätöspäivänä sunnuntaina on vielä ohjelmassa neljä erikoiskoetta.

Korhola ja Kelander osallistuvat Viron MM-rallin WRC3-luokkaan Rautio Motorsportin ilmoittamana. Luokkaan on ilmoittautunut peräti 15 autokuntaa, mutta Korhola ei aio ottaa debyyttikilpailussaan tulospaineita.

- Fiilikset on hyvät ja innolla jo odotan, että päästään vetämään. Ei olla asetettu kisaan mitään suurempia tulostavoitteita, tärkeintä ajaa ehjä kisa ja saada kaikki kokemus talteen. Sitten maalissa näkee, mihin se tuloslistalla riittää, toteaa Korhola.

Viron MM-ralli, 20.-23.7.2023
Ilmoittautuneet, aikataulu ja tulosseuranta: https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 138 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 113 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 79 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 78 pistettä KoMoKe (R5)
5. Tommi Jylhä / Kimmo Nevanpää 52 pistettä JyvUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2025

     1. 17.-18.1. SM Ralli, Kuopio
     2. 30.1-1.2. 60. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
     3. 7.-8.3. SM Savonlinna Ralli, Savonlinna
     4. 23.-24.5. SM Länsirannikon Ralli, Turku
     5. 11.-12.7. SM Ralli, Kouvola
     6. 15.-16.8. SM Ralli, Lahti
     7. 26.-27.9. SM Seinäjoki Ralli, Seinäjoki

SM-sarja sosiaalisessa mediassa