Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahkon kausi pakettiin Kokkolassa kahdeksannella sijalla

03.10.2023 / Riku Tahkon tiedotus

Kauden 2023 viimeinen SM-ralli ajettiin viikonloppuna Kokkolan seudun teillä. Riku Tahko ja kartanlukija Markus Soininen olivat SM1-luokan kahdeksansia. 

Syyskuun päätöspäivinä ajettu Kokkolan SM-ralli käynnistyi perjantaina kahdella yleisöerikoiskokeella ja yhdellä metsässä ajetulla erikoiskokeella. Riku Tahkon ja kartanlukija Markus Soinisen sijoitus yötauolla oli kahdeksas.  

Lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella Riku Tahkon Hyundai i20 N Rally2 –auton turbon letku irtosi ja pakotti Tahkon pysähtymään erikoiskokeella.  

- Letku irtosi heti erikoiskokeen alussa ja oli pakko pysähtyä laittamaan se kiinni. Siinä meni runsaasti aikaa, kuvasi Riku Tahko neljännen erikoiskokeen tapahtumia. 

Tahko jäi ongelmien ansiosta yli neljä minuuttia kärjestä ja sijoitus putosi kahdenneksitoista.  

Kilpailun lopuilla erikoiskokeilla Riku Tahko ja Markus Soininen paransivat sijoitustaan yksi kerrallaan. Kilpailun kirkkain hetki koettiin kilpailun mutaisimmissa olosuhteissa, kun Tahko oli kymmenennellä erikoiskokeella peräti SM1-luokan kolmanneksi nopein.  

- Sanoin erikoiskokeen maalissa, että tätä keliä odotettiin koko kausi ja heti tuli tulosta, kuvaili Riku Tahko pilke silmäkulmassa rankkasateen kastelemaa erikoiskoetta. 

Lopputuloksissa Riku Tahko oli SM1-luokan kahdeksas. Loppupisteissä Tahko oli SM1-luokan seitsemäs.  

- Tällä kaudella tavoite oli mitata oma vauhti Suomen ja samalla maailman Rally2-luokan kärkeä vastaan. Tätä tehdessä on tullut paljon omia virheitä, mutta olen tyytyväinen, että ero oli onnistuessamme pienempi. Etenkin uusi Hyundai mahdollisti tämän. Kesäkaudella kokonaisuutemme ei aivan ollut halutulla tasolla, mutta silti Suomen MM-ralli oli vauhdillisesti paras suorituksemme, kuvaili Tahko kautta tuoreeltaan.  

Ralli SM –kauden päätös kirvoitti kokeneen Tahkolta kiitokset.  

- Urani 20. kausi moottoriurheilussa tuli nyt päätökseen. Minulla on ollut tällä kaudella käytössä paras kilpa-auto, millä olen koskaan ajanut. Yhteistyökumppaneiden kanssa vuorovaikutus on ollut tiivistä ja antoisaa ja tiimimme on kasvanut valtavasti. Tuloksellisesti jäi paljon hampaankoloon mutta kokonaisuutena olen onnellinen, että saan tehdä tätä hommaa täysipäiväisesti ja ajaa huipputasolla kilpaa. Iso kiitos siitä kuuluu yhteistyökumppaneilleni, tiimilleni ja läheisilleni, jotka tämän mahdollistaa. 

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa