Facebook Twitter Email Pinterest

Korholalle viides sija Rovaniemeltä

05.02.2024 / Benjamin Korholan tiedotus

SM-sarjan toinen osakilpailu Rovaniemellä toi Benjamin Korholalle SM1 -luokan viidennen sijan ja rutkasti lisää kokemusta. Korholan kyydissä tässä kilpailussa oli kokenut Miikka Anttila, joka on tuttu MM-sarjan puolelta aiemmilta vuosilta. 

Kilpailun ensimmäinen erikoiskoe oli reilu 22 kilometriä pitkä Aittajärvi 1, mihin Korhola ja Anttila kellottivat neljänneksi nopeimman ajan, jääden Lauri Joonan pohja-ajasta +9,9sekuntia.

Mäntyvaaran yleisöerikoiskoe oli vuorossa seuraavaksi, jossa eroa Niclas Grönholmin pohja-aikaan  tuli +2,5sek. Kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Korholalla oli hallussaan luokan neljäs sija, +10,1sekuntia luokkaa johtavan Lauri Joonan perässä.

Huoltotauon jälkeen oli vuorossa Siikakämä - Kivalo -erikoiskoe, jossa tapahtui pieni virhe lähdössä ja aikatappiota tuli liki 20 sekuntia. Korhola kellotti perjantain kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle luokan kolmanneksi nopeimmat ajat ja yötauolle mentäessä hallussa oli SM1-luokan viides sija, puoliminuuttia kisaa johtavaa Asunmaata perässä.

"Perjantai päivä lähti hyvin käyntiin ja oltiin tosi lähelläkin kärkeä. Pikkuvirhe tapahtui kolmannen erikoiskokeen lähdössä, kun auto sammui ja oli vaikea saada uudelleen käyntiin. Siinä hävittiin aika paljon aikaa. Kaikki meni kuitenkin paremmin kuin osasi odottaa. Hieno rallikeli ollut tänään, huomisesta on tulossa pitkä päivä ja lumisadettakin on luvassa. " - Korhola summasi perjantai päivää.

Lauantai alkoi perjantain tapaan Aittajärven erikoiskokeella ja sen jälkeen vuorossa oli Siikakämä, jolla oli pituutta 26 kilometriä.Aamun ensimmäisillä erikoiskokeilla aikaeroa kärkeen kertyi hiukan enemmän, johtuen väärästä rengasvalinnasta. Vielä ennen huoltoa oli edessä lyhyt Ounasvaaran erikoiskoe.

"Aamupäivä lähti ajollisesti ihan hyvin kulkemaan, mutta rengasvalinta tälle päivälle sakotti kyllä aika paljon ja oli sen puolesta aika haastavaa ajella. Iltapäivän lenkillä on nyt ensimmäistä kertaa ajettavia erikoiskokeita ja renkaat pitäisi olla nyt ihan hyvät tälle loppupäivän lenkille. Koitetaan siellä saada vähän eroja pienemmäksi. " - Korhola kommentoi huoltotauolla.

Kemijärven suunnassa ajettiin päivän neljä viimeistä erikoiskoetta. 32,65 kilometriä pitkä Sarriojärvi 1 -erikoiskoe oli edessä huollon jälkeen ensimmäisenä ja siellä Korhola kellotti luokan kuudenneksi nopeimman ajan, jääden Mikko Heikkilän pohja-ajasta 16,4sekuntia.

Kaksi seuraavaa erikoiskoetta olikin pituudeltaan hieman lyhyempiä ja eroa kärkeen tuli vain muutamia sekunteja. Illan viimeinen erikoiskoe oli toiseen kertaan ajettava todella hieno Sarriojärven erikoiskoe. Siellä kärjen erot olivatkin aika pienet ja Korhola jäi pohja-asta vain +5,3sekuntia.

"Oli todella hyvä viikonloppu ja erittäin positiivinen kokemus ainakin itselle. On ollut kiva olla Benjaminin kanssa tässä rallissa mukana. "-Anttila kommentoi maalissa.

"Iltapäivän erikoiskokeilla ajo alkoi maistumaan ja ajatkin olivat ihan hyviä. Tästä on hyvä jatkaa Tuuriin ja ollaan siellä taas vahvempia. " - Korhola kertoi.

TOP5 lopputulokset SM1 -luokassa:
1. Heikkilä
2. Asunmaa +7,3
3. Korhonen +35,7
4. Linnamäe +57,0
5. Benjamin ja Miikka +1:37,5

SM -pistetilanne 2/7 osakilpailun jälkeen:
1. Korhonen 45p.
2. Heikkilä 34p.
3. Korhola 34p.

Kausi jatkuu seuraavan kerran maaliskuussa, kun Tuurissa ajetaan SM-sarjan kolmas osakilpailu 8.-.9.3.

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa