Facebook Twitter Email Pinterest

TGS:lle ja Heikkilälle historiallinen voitto uudella Toyotan Rally2-autolla

05.02.2024 / TGS Motorsport -tiedotus / Patrick Rupponen

Toni Gardemeisterin kipparoima TGS Motorsport -rallitiimi toi viime viikonloppuna Rovaniemen Arctic Lapland Rallyyn Toyotan uuden GR Yaris Rally2 -ralliauton. Pari viikkoa sitten Monte-Carlon MM-rallissa maailman ensiesiintymisensä saanut odotettu uutuus sai Lapissa ensimmäisen tulikasteensa lumella. 

TGS:n Yarista "Tunturirallissa" käskivät SM1-luokan Suomen mestaruuden vuonna 2022 voittanut Mikko Heikkilä ja tämän kartanlukija Kristian Temonen. Heikkilä oli rallin alusta saakka mukana kiivaassa voittokamppailussa Teemu Asunmaan kanssa ja onnistui kääntämään rallin nimiinsä kisan yhdeksännellä erikoiskokeella. Heikkilä pääsi näin nostelemaan legendaarisia poronsarvia ensimmäistä kertaa urallaan. 

- Nyt on lähes samanlainen fiilis kuin Suomen mestaruuden voitettuani. Tunturin voitto on kuitenkin himotuin asia Suomessa mestaruuden jälkeen, joten hienoa että se tuli meille, Heikkilä iloitsi. 

Kyseessä on monessakin mielessä historiallinen voitto. Heikkilä ajoi Rovaniemellä auton ensimmäiset erikoiskokeen pohja-ajat sekä yleiskisan voiton. Kisa toimi myös Heikkilän testikisana Ruotsin MM-rallia varten. 

- Tunturi toimi myös loistavana treeninä Ruotsia ajatellen. Jonkin verran joudutaan tekemään pikku juttuja vielä ennen Ruotsia auton säätöjen kanssa, että se sopii paremmin käteen. Muutoin auto on todella suorituskykyinen ja sillä pystyy voittamaan.

TGS:n kuljettajista SM1-luokassa kilpaili myös Ruotsiin valmistautuva Lauri Joona kartturinaan Janni Hussi, jotka olivat hyvässä vauhdissa koko kilpailun ajan. Kolmannella erikoiskokeella sattunut penkkakosketus pilasi kuitenkin mahdollisuudet hyvään sijoitukseen. Joona oli silti tyytyväinen viikonlopun antiin. 

- Kisasta jäi hyvä fiilis, vaikka tapahtumia riittikin. Tämä oli myös oli hyvä ja opettavainen reissu Ruotsia silmällä pitäen. Vauhti oli hyvin kohdallaan, vaikka ei ajettu maksimia. Pieniä fiilauksia tehdään autoon ja kuskiin, ja sitten ollaan valmiina Ruotsiin, Joona kertoi. 

TGS:n kolmatta autoa ajoi brittiläinen Robert Woodside, joka kartanlukijansa Dean Becketin kanssa lähti nautiskelemaan Tunturin eksoottisista teistä ja tunnelmasta. Renault Clio 

- Oli melko haastava ralli, hauska mutta vaikea. Meillä oli pieniä ongelmia auton kanssa, joten olimme hieman varovaisia päästäksemme maaliin. Olemme iloisia kun pääsimme tänne, Woodside tunnelmoi. 

Tiimimestaruuspisteet - 2/7 osakilpailua

1. Rautio Motorsport 97p
2. RTE-Motorsport 84p
3. Printsport 68p
4. Ouneva Oy 60p
5. TGS Motorsport 52p
6. DYNAMO 28p

Kuva: Henri Vuorinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 138 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 113 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 79 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 78 pistettä KoMoKe (R5)
5. Tommi Jylhä / Kimmo Nevanpää 52 pistettä JyvUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2025

     1. 17.-18.1. SM Ralli, Kuopio
     2. 30.1-1.2. 60. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
     3. 7.-8.3. SM Savonlinna Ralli, Savonlinna
     4. 23.-24.5. SM Länsirannikon Ralli, Turku
     5. 11.-12.7. SM Ralli, Kouvola
     6. 15.-16.8. SM Ralli, Lahti
     7. 26.-27.9. SM Seinäjoki Ralli, Seinäjoki

SM-sarja sosiaalisessa mediassa