Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Herraselle torjuntavoitto Tunturirallista

08.02.2024 / Taneli Niinimäki / Toni Herranen Sports -tiedotus

Rallin SM-sarja jatkui viime viikonloppuna, kun kauden toinen osakilpailu, legendaarinen Arctic Lapland Rally, ajettiin Rovaniemen ja Kemijärven ympäristössä. SM2-luokassa kilpaileva 20-vuotias Toni Herranen ja kartanlukija Juho-Ville Koskela ajoivat haasteiden sävyttämässä kilpailussa neljänneksi.

Herrasen kauden avauskilpailu päättyi Riihimäellä keskeytykseen luokan kärkipaikalta, joten nuorukainen starttasi Rovaniemelle sisuuntuneena. Aina haastava Tunturiralli näytti kuitenkin luonteensa heti kilpailun avauspäivänä perjantaina. 

- Oli kokonaisuudessaan haastava päivä. Vaikka hyvä fiilis oli lähteä kisaan ja kaikki tuntui heti ensimmäisillä pätkillä hyvältä, niin kello ei oikein tykännyt. Sitten kolmannella erikoiskokeella oli ennen mutkaa jarrutuksessa kivi keskellä uraa ja se löi renkaan rikki. Oli kapea osuus, joten jouduttiin varmaan viisi kilometriä etsimään paikkaa missä päästiin vaihtamaan rengas turvallisesti. Siinä meni turhan paljon aikaa, Herranen harmitteli.

Rengasrikko rokotti aikaa lopulta peräti neljä minuuttia, mikä pudotti Herrasen ulos luokan kärkitaistelusta ja veti totta kai mielen matalaksi.

- Vähän sellainen mietteliäs fiilis jäi perjantaista muutenkin, kun kyyti ei oikein riittänyt kärkivauhtiin rengasrikosta huolimatta. Riihimäellä pystyttiin ajamaan pohja-aikoja ja siitä on vain kaksi viikkoa aikaa, joten mihin on nyt vauhti hävinnyt.

Lauantaina oli kuitenkin vielä edessä pitkä ajopäivä ja SM2-luokan neljäs sija oli vahvalla ajolla saavutettavissa.

- Voittokamppailu oli mennyt, mutta katsottiin että muutama sija on mahdollista napsia. Ja hyvin sieltä noustiinkin lauantaina vielä neljänneksi. Kai sitä voi sanoa torjuntavoitoksi, kun saatiin kuitenkin kolmossijan pisteet. Mikään kovin hyvä fiilis ei silti jäänyt, kun lauantainakaan ei päästy ihan kärkivauhtiin, Herranen sanoo.

Neljäs sija toi Herraselle kolmanneksi korkeimmat sarjapisteet, sillä rallissa kolmanneksi ajanut MM-sarjaa kiertävä Diego Domínguez ei taistele SM-pisteistä.

Tällä hetkellä Rovaniemellä varusmiespalvelustaan suorittavan Herrasen rallikausi jatkuu maaliskuussa, kun SM-sarjan talvikauden viimeinen osakilpailu ajetaan 8.-9.3. Alavudella.

- Nyt on kaksi heikkoa kisaa alla, mutta ihan rennoilla fiiliksillä ruvetaan valmistautumaan seuraavaan. Kartturin kanssa yhteistyö toimii hyvin ja on hauskaa autossa. Vaikka nyt alkukaudesta on tullut pettymyksiä, niin se ei ole vaikuttanut tunnelmaan auton sisällä.

- Täytyy vielä auto tutkia läpi, että löytyykö sieltä jotain ja sitten koitetaan ajaa pienet testit ennen Alavuden kisaa, Herranen päättää.

SM2-luokan lopputulokset / Arctic Lapland Rally (top4)

1. Henri Hokkala 1:45:41,9
2. Jooa Iivari +0,8
3. Diego Domínguez +58,0
4. Toni Herranen +5:17.1

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa