Facebook Twitter Email Pinterest

Pajari aloittaa mestaruustaistelun Ruotsin tutuilla lumilla

13.02.2024 / Sami Pajari Media

Sami Pajari ja Enni Mälkönen aloittavat pistejahdin kauden 2024 osalta torstaina käynnistyvässä Ruotsin MM-rallissa. WRC2-luokassa suomalaisen Printsport Racingin Toyota GR Yaris Rally2:lla kilpaileva autokunta saa Ruotsissa vastaansa nipun kovia vastustajia Suomesta ja maailmalta.

Monte Carlon MM-ralli avasi perinteisesti tammikuussa WRC-kauden, lisämielenkiintoa kisaan toi Toyotan Rally2-autojen ensiesiintyminen. Pajari - Mälkönen autokunta oli mukana kerryttämässä ajotuntumaa uuteen ajokkiin ja lopputuloksena oli Rally2-autojen viides tila. Ruotsin lumella ajokin ja miehistön osalta odotukset ovat viidettä sijaa korkeammalla, alla on hyvät testit ja ajokin vauhdista lumella on jo rohkaisevia tuloksia saatu.

- Auto tuntui varsin hyvältä lumioloissa. Saatiin hyvät testit ajettua tänne, sen suhteen olo on luottavainen, kun kauden ensimmäistä pistekisaa lähdetään ajamaan. Varmasti kokonaisuutenakin auton kehitysvaiheissa on ollut enemmän Ruotsin tyyppisiä tiestöjä käytössä kuin Monten, joten hyvä fiilis tässä on kaikkiaan, kertoo Pajari.

Uumajan ympäristössä ajettava kilpailu starttaa torstaina illalla ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Nuotitusjaksolle on luvassa lumisadetta, jota pahimmillaan ennustettiin tiistain ja ensimmäisen kunnollisen kisapäivän perjantain väliselle jaksolle reilusti yli 50 senttimetriä. Viimeisimmät ennusteet ovat kuitenkin jo huomattavasti maltillisemmat, vajaan 25 senttimetrin luokkaa.

- Jos lunta tulee paljon niin voihan se toki jotain vaikuttaa. On siellä kuitenkin jo WRC1-luokka hieman putsannut edellä tietä, joten eiköhän se meidän luokan sisällä ole jo sitten melko tasapuolinen olosuhde. Jos tiestöä ei ehditä auraamaan kunnolla, niin sinne vaan tulee sitten selkeä ura jossa pitäisi tarkasti pystyä ajamaan, Pajari kertoo. 

 
- Nuotituksen aikana sakea lumisade tietysti tuo omat haasteensa, silloin vanhojen nuottien hyödyntämisen arvo voi nousta. Me pyrimme niitä aina mahdollisimman paljon hyödyntämään, se auttaa niin kuskia kuin kartturiakin nuotitusjaksolla. Suuria lumikertymiä aurattaessa tietenkin aina on mahdollisuus että tie on aurattu hieman eri muotoon kuin nuotilla tai edellisenä vuonna, Pajari jatkaa. 

Torstaina kilpailussa ajetaan vain reilun viiden kilometrin mittainen pyrähdys yleisön iloksi, mutta perjantaina ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta, joilla mittaa on hieman alle 108 kilometriä. Lauantaina ohjelmassa on myöskin seitsemän erikoiskoetta, mutta ajettavaa on silloin noin 126 kilometriä. Sunnuntain kolmella erikoiskokeella on kokonaismittaa hieman yli 61 kilometriä. Sekunneista ja kymmenyksistä mitellään siis kaikkiaan 18 erikoiskokeen ja 300 ek-kilometrin verran.

Reittiin on saatu mukaan hieman uuttakin jokaiselle pidemmälle ajopäivälle, mutta valtaosa reitistä on kuitenkin jollain tasolla tuttua. Minimitavoitteena suomalaiskaksikolla kisasta on vähintäänkin viime vuotinen sijoitus.

- Vähän on uutta ja aika paljon vanhaa, mutta kiva että siellä on sitä uuttakin välissä. Viime vuonna oltiin kolmansia, joten kyllä sen kaiketi täytyy olla se minimitavoite. Jos kaikki natsaa kohdalleen niin miksei voitostakin ajettaisi, summaa Pajari tavoitteet.
 
Kuva: Rallypixels

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa