Facebook Twitter Email Pinterest

Tuomas Välilä ottaa urallaan askeleen eteenpäin - Edessä ensimmäinen EM-ralli

16.03.2024 / Tuomas Välilä Racing

Rallikuljettaja Tuomas Välilä ja kartanlukija Päivi Välilä ovat solmineet yhteistyön Sarlin Race Teamin kanssa. Tuomas ja Päivi edustavat kotiseuraansa Turengin Autourheilukerhoa. Viime kaudella Välilät esittivät vauhtivarojaan rallin SM-sarjassa ja kauden päätteeksi Välilät juhlivat ensimmäistä hopeista suomenmestaruusmitalia SM3-luokassa. 

“Viime vuosi näytti, että pärjäämme hyvin omassa luokassamme (SM3), mutta haluamme kehittyä ja nostaa tasoamme. On aika kokeilla jotain uutta. Olemme todella onnellisia, että Kalle auttaa meitä omalla kokemuksellaan ja tietysti olemme kiitollisia luottamuksesta”, Tuomas Välilä niputtaa ajatuksiaan tulevasta kaudesta ja uudesta yhteistyöstä. 

Kalle Sarlin on moottoriurheilun moniottelija ja tuo Välilän tiimiin vuosikymmenten kokemuksen ja auttaa kaksikkoa matkalla tavoitteisiin. “Pidän kovasti Tuomaksesta ja Päivistä. He tekevät tätä ilolla, pilke silmäkulmassa ja tällä asenteella on mahdollisuus päästä pitkälle. Tietysti isot tavoitteet tarvitsevat paljon resursseja ja tahdon esimerkilläni kannustaa myös muita tahoja tukemaan kaksikkoa”, Kalle Sarlin kommentoi yhteistyön taustoja. 

Tuomas ja Päivi Välilä kilpailevat seuraavan kerran Unkarin EM-rallissa 12.-14.4.2024 

“Ihan mahdottoman jännää on ollut valmistautuminen ensimmäiseen kansainväliseen kilpailuun ulkomaille. Unkarin kilpailussa ajamme vuokra-autolla. Olen todella otettu, Kallen kanssa solmimastamme yhteistyöstä. Tarvitsemme ulkopuolisia auttajia ja yhteistyökumppaneita. Ilman heitä tässä ei tarvitsisi passiakaan uusia”, kartturi-äiti Päivi kertoo rehellisenä. 

Kuva: Tuomas Välilä Racing

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa