Facebook Twitter Email Pinterest

Kauden kolmas MM-startti toi Lauri Joonalle kolmossijan

13.05.2024 / Anu Haapalainen

Lauri Joona ja Janni Hussi vastasivat parhaasta suomalaissijoituksesta tänään päättyneessä Portugalin MM-rallissa. Kauden kolmas MM-ralli toi kaksikolle kolmossijan kovatasoisessa WRC2-luokassa.

Portugalin MM-rallin alku ei varmasti ollut aivan Lauri Joonan käsikirjoituksen mukainen. Torstai-iltana asfaltilla ajetun yleisöerikoiskokeen jälkeen Joonan nimi löytyi WRC2-luokan tuloksista sijalta 24.

- Ei todellakaan mikään nopea veto, kun piti säästää renkaita perjantaille. Mutta annettiinpa ainakin yleisölle viihdettä, naurahti Joona asfalttipyörityksen jälkeen.

Jatko sujuikin sitten paljon paremmin. Portugalin MM-ralli oli todella yllätyksellinen kisa, kun WRC2-luokan kärjestä putosi kuljettajia yksi toisensa jälkeen sekä tekniikkaongelmien että ajovirheiden takia. Tämä, ja oma tasaisen varma ja ongelmaton suorittaminen, nosti Joonan ja Janni Hussin osakkeita huimasti. Lauantai-illan päätteeksi sijoitus oli jo luokan neljäs.

- Saatiin ihan hyviä erikoiskoeaikoja, ja oltiin ajallisesti lähempänä luokan kärkeä. Kaikki toimi hyvin eikä tekniikkakaan aiheuttanut ongelmia. Amaranten toisella vedolla koettiin rengasrikko, mutta se kuuluu asiaan eikä siinä onneksi menetetty kovinkaan paljoa aikaa, summasi Joona lauantaita iltahuollossa.

Sunnuntain ensimmäisellä erikoiskokeella Skoda Fabia RS Rally2 -autolla kilpaileva Joona hyökkäsi ja ajoi kisan parhaan ek-sijoituksensa. Kun samalla lähimmälle kanssakilpailijalle oli napsahtanut minuutin aikasakko eikä ajokaan ollut vauhdikasta, nousi Joona tuloksissa jo podiumin alimmalle korokkeelle. Ja tuo kolmossija piti aivan loppuun saakka. Legendaarisen Fafen maalissa nähtiinkin todella onnellinen kuljettaja.

- Tosi hyvä fiilis! Pitkä kisa, joka saatiin parhaimmalla mahdollisella tavalla maaliin. Ensimmäinen podium-sijoitus WRC2-luokassa, kyllä tämä on kuin voitto meille. Iso kiitos TGS Motorsport -tiimille ja kaikille, jotka ovat olleet meitä tukemassa.

WRC2-luokan voittoon ajoi espanjalainen Jan Solans ja toiseksi sijoittui Irlannin Josh McErlean. WRC2 Challenger -sarjassa Joona oli niin ikään kolmas. Portugalin MM-rallin nopein Rally2-kuljettaja oli Bulgarian lipun alla kilpaileva Nikolay Gryazin, mutta hän ei ajanut WRC2-pisteistä.

Lauri Joonan ja Janni Hussin seuraava kilpailu on touko-kesäkuun vaihteessa ajettava Sardinian MM-ralli.

Portugalin MM-ralli, 9.-12.5.2024
Tulokset ja pistetaulukot: 
https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/

Kuva: Honza Fronek

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa