Facebook Twitter Email Pinterest

Ville Pynnönen tekee paluun ralliauton rattiin Rantarallissa

05.06.2024 / Jani Seppälä / Pynnönen Racing tiedotus

Ville Pynnönen (JyvUA) tekee tulevan viikonlopun Rantarallissa Mynämäellä vuosien tauon jälkeen paluun ralliauton ratin taakse kilpailumielessä. Ajokkina kilpailussa toimii Asunmaa Racingin nelivetoinen Renault Clio Rally3 ja kartanlukijana toimii Teemu Asunmaan viereltä tuttu Ville Mannisenmäki (UUA).

Mynämäen kilpailu on F-Cup Rallisarjan kauden neljäs osakilpailu ja tämän vuoden sarjasääntöjen mukaisesti ajokki kelpaa nelivetoluokkaan. Ralli SM-sarjassa samaisella ajokilla SM2-luokassa talvella kilpaili menestyksekkäästi korpilahtelainen Jooa Iivari. 

Pynnösen edellinen kilpailu kuljettajana oli melko tarkalleen kolme vuotta sitten SM Pohjanmaa Rallissa.

– Kyllä tässä on kaiken aikaa edellisestä kisasta asti miettinyt, että kiva olisi ajaa, ei se polte ole sinällään kadonnut. Talvella se polte kuitenkin alkoi tuossa voimistua ja pohdiskelin, että kesällä se olisi kivempi toteuttaa ja nyt kalenterit osuivat sitten kohdalleen. Vuonna 2020 Latviassa tullut rajumpi kaato osaltaan on vaikuttanut omien realiteettien hahmottamiseen ajouran osalta, kertoo Pynnönen.

Viime vuosina Ville ”Pynski” Pynnönen on toiminut ralliasiantuntijana Yle:n Ralliradiossa, sekä Ralli SM:llä ja ansiokkaasti toiminut myös erikoiskoehaastattelijana. Viime kaudella Pynnönen nähtiin istumassa muutamassa kilpailussa myös kartanlukijana. Näkemys ralleista on kaiken tämän myötä leventynyt entisestään.

– Uskoisin ajattelevani lajista nyt kokonaisvaltaisemmin. Takuulla arvostan karttureita ja median parissa työskentelevää väkeä vielä entistäkin enemmän. Tässä kun on taukoa ollut kisaamisesta ja ikääkin tullut lisää, niin varmaan sellainen kypsyys ja realismi, armollisuus itseä kohtaan on enempi läsnä kuljettajana. Lauantaina varmaan kypärää päähän vetäessä se kilpailuhenkisyys sieltä nousee, mutta tiedostan, että en ole näillä kilometreillä yhtä nopea kuski kuin vaikkapa neljä vuotta sitten.

Tulevaa viikonloppua varten testit suoritettiin viime sunnuntaina ja jos kuljettajan äänestä läpi kumpuavasta hymystä voi vetää johtopäätöksiä, oli kokemuksessa riemu vahvasti läsnä.

– Auto on kyllä hieno, hyvinkin sellainen joksi sitä kuvittelin. Sunnuntain 40 kilometrin testin perusteella sanon, että tykkään autosta todella paljon. Ihmettelen miksei Rally3-autot ole yleistyneet enemmän. Viime vuonna testasin Fordin vastaavaa ajokkia ja tykkäsin siitäkin kovasti. Hinnan ja laadun suhde on näissä todella hyvä. 

Rantarallissa Pynnöstä ei ole koskaan aiemmin nähty, ei edes katsojana, joten seutukuntaan tutustumista tulee nyt nuotituksen ja kilpailemisen muodossa.

– Oman ajon suhteen odotukset eivät ole missään sijoituksessa niinkään, kunhan jonkinlainen hyvä vauhti saadaan päälle ja päästään nautiskelemaan, sekä kyyti olisi edes vähän alueella. Testeissä ekan ja viimeisen vedon ero ei ollut mikään tolkuton, nuotista ajaminen ei sentään ole siis unohtunut aivan tyystin. On mukavaa, että Mannisenmäen Ville lähti kyytiin. Oikein hyvää palautetta ja sellaista ammattimaista rauhallisuutta Ville tarjoaa viereltä. Mukavalla tavalla pilke silmäkulmassa, mutta jämäkästi. Sopiva balanssi kaiken tämän kisataukoilun huomioiden, kiteyttää ”Pynski”.

Rantaralli starttaa lauantaina Mynämäen Seurakuntatalolta klo 10 ja samaan paikkaan maaliin maaliin saavutaan iltapäivällä noin klo 15 aikaan. Huoltoalue puolestaan sijaitsee Mynämäen Urheilukeskuksella, jossa käydää huollossa neljän erikoiskokeen jälkeen. Kilpailun kuudelle erikoiskokeelle mittaa kertyy noin 58,5 kilometriä. Pynnönen – Mannisenmäki kaksikko kilpailee numerolla 31, niin parivaljakon kuin kilpailun seuraamiseenkin toimivat tulospalvelulinkit löytyvät f-cup.fi nettisivulta osakilpailut-osion alta.

Kuva: Timo Kettunen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa