Facebook Twitter Email Pinterest

Sami Pajari debytoi Toyotan Rally1-autolla Latvian MM-rallissa

06.06.2024 / Ralli SM / Viestintä

Sami Pajari tekee debyyttinsä rallin huipputasolla 18.-21. heinäkuuta ajettavassa Latvian MM-rallissa. Pajari ajaa rallissa Toyotan tehdastiimin GR YARIS Rally1 HYBRID -autolla.

Ainutlaatuinen näyttöpaikka tapahtuu Latvian MM-rallissa, joka on myös tämän kauden MM-kalenterin ainoa uusi kilpailu. Pajari ja kartanlukija Enni Mälkönen kilpailevat rallissa Toyotan neljännellä tehdastiimin autolla.

Toyotan tiimipäällikkö Jari-Matti Latvala kommentoi tyytyväisenä Pajarin nostamista WRC-luokkaan.

- Olemme kaikki todistaneet, että Sami ajaa todella hyvin GR Yaris Rally2:n kanssa ja haluamme nähdä hänen potentiaalinsa Rally1-autossa. Sami on ottanut isoja askelia ja saavutti voiton viime viikonloppuna Sardiniassa. Hän ei ole esittänyt ainoastaan hyvää nopeutta, mutta antaa myös insinööreillemme palautetta, joka auttaa meitä tekemään entistä paremman auton kaikille Rally2-asiakkaillemme.

- Latvian ralli on todella nopea kisa, kuten Suomen MM-rallikin ja Sami pitää myös Baltian alueen teistä, joten ne sopivat hänelle hyvin ja niiden pitäisi auttaa häntä tuntemaan olonsa

kotoisammaksi. Latvian kaltaisilla nopeilla teillä pystyy todella tuntemaan ja ymmärtämään, kuinka Rally1-auton aerodynamiikka toimii. Toivomme, että Sami ja Enni saavat rallista hyvää kokemusta ja oppia autosta, Latvala päättää.

22-vuotiasta suomalaiskuljettajaa pidetään yhtenä ralliautoilun mielenkiintoisimmista nuorista kyvyistä. 2016 uransa aloittanut lahtelainen otti ensimmäisen tittelinsä jo vuonna 2018 voittamalla Nuorten Suomen mestaruuden.

Heti seuraavana vuonna palkintokaappiin lisättiin yleisen puolen SM3-luokan Suomen mestaruus. Pajari valittiin samana vuonna kaksi kertaa myös AKK:n Tulevaisuuden Tähti -kilpailun voittajaksi. Ensimmäinen voitto toi palkinnoksi debyytin Suomen MM-ralliin, toinen voitto takasi paikan Junior WRC -sarjaan kaudeksi 2020, josta tuloksena oli pronssia.

Pajarin toinen kausi JWRC:ssä toi sitten jättipotin, kun suomalaislupaus ajoi aina maailmanmestariksi saakka. Viimeinen kausi JWRC-sarjassa toi vielä pronssia sekä WRC3-luokan hopeaa.

WRC2-luokassa Pajarilla on nyt takana yhteensä 14 starttia, joista kaksi on päättynyt voittoon ja kaikkiaan kuusi palkintopallille. Reilun kuukauden päästä Pajarilla on edessä jo seuraava steppi uralla. 

- Tuntuu hämmentävältä saada tämä mahdollisuus Toyotan kanssa. Tämä on jotain minkä eteen ollaan tehty vuosia töitä. Se on valtava haaste, koska meillä on niin paljon uutta opittavaa ja vauhti huipputasolla on myös todella kova. Yritän kuitenkin olla keskittymättä liikaa tulokseen tai muihin ulkoisiin paineisiin, ja pyrin vain nauttimaan ja hankkimaan kaikki mahdolliset kokemukset tulevaisuutta varten, Pajari kertoo.

Kuva: Rallypixels

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa