Facebook Twitter Email Pinterest

Rautio Motorsport uudella innolla Pohjanmaan lakeuksille

11.06.2024 / Rautio Motorsport

Rallin SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna, kun vuorossa on Seinäjoen ympäristössä ajettava SM Pohjanmaa Ralli. Rautio Motorsport on ilmoittanut kilpailuun jälleen kaksi kuljettajaparia. SM1-luokassa kilpailee Roope Korhonen kartanlukijanaan Anssi Viinikka, SM3-luokassa Raution värejä kantavat Tuukka Kauppinen ja Veli-Pekka Karttunen.

Roope Korhosen SM-sarjan kesäkausi käynnistyi mollivoittoisesti, kun Toyota Yaris Rally2 lipsahti nurin SM Mad-Croc Länsirannikon Rallissa toukokuussa. Laukaalainen loukkasi ulosajossa selkänsä ja joutui jättämään tämän seurauksena Sardinian MM-rallin välistä. Pohjanmaalla kaiken pitäisi olla selän suhteen kunnossa.

-Selkä on toipunut hyvin ja kuntoutus on onnistunut. Nyt on pystynyt jo urheilla eli kaiken pitäisi olla kunnossa, kertoo Korhonen tilanteestaan.

Korhosen tilanne on sarjan suhteen edelleen hyvä, vaikka Turussa pistepotti ei karttunutkaan. Korhonen johtaa sarjaa 70 pisteen potillaan ennen Benjamin Korholaa, jolla on kasassa 59 pistettä. Sarjajohtajan haastetta tulee lisäämään aura-auton rooli, mutta tästä huolimatta tavoitteet on asetettu korkealle.

-Jos ei puhuta suoraan voitosta, niin ainakin tavoitteena on ottaa parhaat saatavilla olevat pisteet. Lähtöpaikka ei ole nyt optimi, mutta toivotaan, ettei reitillä olisi hirveästi irtosoraa. Tietysti, jos sataa vettä, niin se saattaa sataa meidän laariin.

Kauppinen: ”Koitetaan mennä sen minkä pääsee ja kamppaillaan voitosta”

Ford Fiesta Rally4:lla kilpaileva Tuukka Kauppinen ajoi edellisenä viikonloppuna näytöstyyliin luokkavoiton Mynämäen Rantarallissa ollen reilusti yli minuutilla luokkansa nopein. Myös Turun SM-rallin jälkeen ajetuissa testeissä Kauppinen kertoo saaneensa autoa itselleen mieleisemmäksi.

-Auton säädöt on menneet oikeaan suuntaan ja se alkaa olla hyvä omaan käteen. Aikojen perusteella vauhti on kohdallaan, mutta kyllä vielä löytyy myös parannettavaa.

SM Pohjanmaa Rallin reitille suunnataan perjantai-iltana, kun ohjelmassa on kolme erikoiskoetta ennen iltahuoltoa. Lauantaina ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta, joista yksi kahteen kertaan. Yhteismittaa erikoiskokeille kertyy reilut 120 km.

-Hyvillä fiiliksillä lähdetään Pohjanmaalle. Pakko myöntää, että itse en ole koskaan tykännyt Pohjanmaan tyylisistä teistä, mutta koitetaan mennä sen minkä pääsee ja kamppaillaan voitosta. Nyt kaiken pitäisi olla kunnossa, niin pystyy rennolla fiiliksellä lähteä ajamaan, suunnittelee Kauppinen.

Ralli käynnistyy perjantaina kaupunki-EK:lla klo 20:03.

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa