Facebook Twitter Email Pinterest

Rallin junioritähti Tuukka Kauppinen Skodalla Suomen MM-ralliin

04.07.2024 / Skoda Motorsport Suomi

Škoda Motorsport Suomen joukkue täydentyy Suomen MM-ralliin ralliautoilumme tulevaisuuden lupauksella 17-vuotiaalla Tuukka Kauppisella ja Veli-Pekka Karttusella. Heidän lisäkseen WRC2-luokan MM-pisteistä Jyväskylässä kilpailevat Škoda Motorsport Suomen Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki sekä Lauri Joona ja Janni Hussi.

Škodan maahantuojalle Helkama-Autolle ralli ja Škoda Motorsport Suomi-rallitiimi ovat osa yhtiön DNA:ta. Toiminnallaan Škodan Suomen maahantuoja haluaa ensisijaisesti auttaa nuoria suomalaisia rallilupauksia kohti kansainvälisiä areenoita, kuten aiemmin muun muassa Kalle Rovanperän, Emil Lindholmin, Mikko Heikkilän sekä Lauri Joonan tapauksissa.

Tänä vuonna Škoda Motorsport Suomen junioriohjelmaan liittyy lajin suuri 17-vuotias tulevaisuuden lupaus Tuukka Kauppinen, joka debytoi Suomen MM-rallissa WRC2-luokan Škoda Fabia RS Rally2:lla. Nuoresta iästään huolimatta Kauppinen on jo lajin kaksinkertainen Suomen mestari, ja hän kilpailee tänä vuonna Rautio Motorsportin kuljettajana SM3-luokan Suomen mestaruudesta.

Kauppinen sekä hänen kakkosohjaajansa Veli-Pekka Karttunen saavat Suomen MM-ralliin ajettavakseen Škodan uusimman WRC2-luokan ralliauton Fabia RS Rally2:n. Ennen Jyväskylää Kauppinen ajaa sadan kilometrin edestä testiä ja testirallina Tampereella viikkoa ennen MM-ralliamme ajettavan kansainvälisen HYAcenter-rallin.

Tuukka Kauppinen

Kauppinen osallistuu MM-tason ralliin ensimmäistä kertaa. Hänellä ei ole aiempaa nelivetokokemusta rallista. Vuosi sitten hän ajoi MM-rallimme kansallisessa oheisluokassa PitkäVetomies-kilpailussa 16-vuotiaana historian nuorimpana kuljettajana palkintopallille toiseksi. Laukaalla asuvalle Kauppiselle Suomen MM-ralli on kotikilpailu, johon osallistumista hän on odottanut jo pitkään.

- On todella siistiä debytoida Suomen MM-rallissa uudella huippukalustolla. Pääsin viime talvena kertaalleen kokeilemaan WRC2-luokan Škodaa, ja olihan se hieno kokemus. En ole aiemmin ajanut edes neljää perättäistä päivää rallia, ja osa reitin teistä on minulle täysin uusia, joten paljon uutta opittavaa on edessä. Iso kiitos Helkama-Autolle sekä Rautio Motorsportille, että sain näin hienon mahdollisuuden kilpailla Jyväskylässä, Kauppinen kiittelee.

Kauppinen kertoo hakevansa Tampereen testirallista ja Suomen MM-rallista tärkeää nelivetokokemusta sorapinnalta.

- Pitkä kilpailu, johon olen kuitenkin valmistautunut ennakkoon hyvin. Toivon, että auto tulee nopeasti tutuksi. Ensisijainen tavoitteeni on ajaa maaliin ja uskon, että EK-aikani kehittyvät kilpailun edetessä. Aion totutella neliveto-Škodaan rohkeasti, mutta järki päässä, Kauppinen lupaa.

Nuorelle keskisuomalaiskuljettajalle tulevan MM-reitin erikoiskokeet ovat nimiltään tuttuja, mutta käytännön ajokokemus teistä puuttuu. Ennakkoon Kauppinen odottaa eniten perjantaina kahdesti ajettavaa Myhinpään erikoiskoetta.

- Myhinpää on mielestäni reitin hienoin tie, ja odotan sen ajamista eniten. Reitillä on varmasti myös muita hienoja ja haastavia teitä. Makea juttu, että tämä on nyt totta ja kohta päästään ajamaan Škodalla rallia, Kauppinen hymyilee.

Škoda ja moottoriurheilu kuuluvat yli 120-vuotisen historian kautta yhteen, siksi moottoriurheilu on tärkeä osa Škoda-autotehtaan DNA:ta. Škoda jatkaa kolmatta vuotta Suomen MM-rallin virallisena automerkkinä. Škoda näkyy 1.–4. elokuuta Jyväskylän katukuvassa ja rallireitillä monin eri tavoin.

Lisätietoja: 

Kari Aalo
Head of Communication
+358 10 436 2112
kari.aalo(at)skoda.fi

Kuva: Esko Tuomisto
Autokuva: Oinasneva Design

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa