Facebook Twitter Email Pinterest

Suomalaispari ja -tiimi rallin MM-sarjaan

15.04.2015 / Hannu Lehessaari

Hannu´s Rally Team on ilmoittanut kilpailijaparinsa Henri Haapamäki - Marko Salminen kilpailemaan rallin MM-sarjan 2015 FIA Junior WRC mestaruudesta. Henri ja Marko tekivät upean suorituksen viime kesänä Suomen MM -rallissa. Syksyllä pari ajoi myös Iso Britannian MM-rallin Walesissa, jossa sijoitus oli kolmas, mutta vauhti riitti parhaimmillaan puoleen tusinaan erikoiskokeen pohja-aikaan.

Junior WRC -sarja on vuoden alussa enintään 28 vuotta täyttäneille tarkoitettu kilpailu. Eli siinä ei nimestä huolimatta ole kyse kokemattomista, aloittelevista kuljettajista, vaan monilla on jo kymmenien rallien kokemus takanaan. Sarja muodostuu seitsemästä MM-osakilpailusta, joista kuudessa etukäteen valitsemassaan kilpailija voi ajaa pisteistä. Monte Carlo on jo ajettu ja jäljellä ovat Portugali, Puola, Suomi, Ranska (Korsika), Espanja ja Wales. Näistä Ranskan ralli ja Espanjan rallin 1. päivä ajetaan asvaltilla, muut erilaisilla sorapinnoilla. JWRC ralleissa kuljettajat ja Hannu´s Rally Team kilpailevat myös WRC3 mestaruuspisteistä. JWRC -sarjan aiempia voittajia ovat mm. Sebastien Loeb, Sebastien Ogier ja Dani Sordo, jotka kaikki ovat nousseet rallin MM-sarjan huipulle.

FIA Junior WRC -sarjan järjestää tänäkin vuonna Citroen Racing ja ajokkeina käytetään RC3 -luokan Citroen DS3 R3T MAX autoja. Kyseessä on tehokas (234 hv/ 400 Nm), etuvetoinen kilpa-autoksi rakennettu laite, jossa on mm. sekventiaalivaihteisto ohjauspyörään sijoitetuilla läppävalitsimilla. Jokaisen JWRC-auton moottori, välitykset, renkaat, jne. ovat samanlaiset ja eroja ajokkien välillä on lähinnä vain kuljettajakohtaisissa alustan säädöissä.

Henri ja Marko tietävät tämän mahdollisuuden merkityksen, mutta eivät haihattele turhia. Katse tiukasti ensi viikolla alkavissa testeissä. Kuin yhdestä suusta kaverit toteavat, että saamalla samanlainen rento vauhdinpito päälle kuin viime kesän Suomen MM -rallissa, on mahdollisuudet mihin tahansa.Hannu´s Rally Teamin päällikön Hannu Lehessaaren mukaan tiimi kilpailee ainakin Portugalin, Puolan ja Suomen MM-ralleissa. Siitä eteenpäin jatkon sanelee sarjatilanne ja se, onko Henrillä ja Markolla realistiset mahdollisuudet mestaruuteen. Tiimin budjetti mahdollistaa koko sarjan ajamisen, jos se muuten katsotaan järkeväksi.

Tiimin auto ja kaikki siihen liittyvä logistiikka, sekä huolto- ja testijärjestelyt tulevat Hannu´s Rally Teamin yhteistyökumppanilta tsekkiläiseltä Gekon Racingiltä. Gekon on kokenut ammattimainen toimija ja oli mukana mm. viime vuonna JWRC -sarjan MM -ralleissa.

Lisätietoja: Hannu Lehessaari, +358400-314210, hannu.lehessaari@pp.inet.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa