Facebook Twitter Email Pinterest

SM-rallien järjestäjiä koulutettiin viikonvaihteessa Lahdessa

06.11.2002 /

SM-rallien järjestäjiä koulutettiin viikonvaihteessa Lahdessa

AKK-Motorsport ja AKK Sports Oy järjestivät viime viikonvaihteessa koulutuksen rallin SM-sarjojen järjestäjille.

Koulutukset järjestetään vuosittain tukemaan osakilpailunjärjestäjän ja AKK:n yhteistyötä. Ralli SM -sarjan järjestäjät olivat koolla lauantaina. Aluksi sarjan markkinoinnista vastaava Aki Jokinen ja tiedottaja Terhi Heloaho kävivät läpi AKK Sports Oy:n luoman uuden sarjailmeen. Ralli SM -sarjalla on ollut oma logonsa tähänkin saakka, mutta nyt on luotu myös erilaisia tukimateriaaleja, joita sekä osakilpailunjärjestäjillä että kilpailijoilla on mahdollisuus käyttää hyväkseen. Sarjan yhtenäisellä ilmeellä tuetaan osakilpailujen yhteenkuuluvuutta mediassa ja suuren yleisön silmissä. Ralli SM -sarjan yhtenäiset elementit muodostavat sateenvarjon, jonka alla jokainen osakilpailu voi kuitenkin esiintyä omana persoonallisena itsenään. Osakilpailujen erilaisuus on toisaalta kuitenkin yksi tärkeimmistä Ralli SM - fiiliksen osatekijöistä, joten yhdenmukaistamiseen ja tasapäistämiseen ei yhteisellä ilmeellä silti pyritä.

Ralli SM -sarjan yhteistyökumppanit esiteltiin samalla myös osakilpailujärjestäjille. Mukana ovat edellisen vuoden tapaan jo pitkäaikainen pääyhteistyökumppani Pohjola. Lisäksi sarjamateriaaleissa esiintyy jo kolmatta vuotta Valvoline ja toista vuottaan mukana oleva Hartwall Karjala tuotemerkillään. Osakilpailunjärjestäjille esiteltiin myös Ralli SM -sarjan televisiointisuunnitelma, jonka mukaan jokaisesta Ralli SM -osakilpailusta nähdään heti sunnuntaina puolituntinen ohjelma, jossa kisatapahtumat käydään läpi. Lajipäällikkö Jukka Aho esitteli tulossa olevat sääntömuutokset kaudelle 2003 ja kilpailujen lehdistöpäälliköiden kanssa tutustuttiin sarjan tiedotussuunnitelmaan ja osakilpailun mediajärjestelyihin. Kädenojennuksena ralliautoilun nuorille lupauksille Ralli SM -sarjan järjestäjät sitoutuivat yhdessä lahjoittamaan kukin omaan osakilpailuunsa ilmaisen osallistumisen Nuorten Ralli SM -sarjan voittajalle. Päivän henki oli kaiken kaikkiaan positiivinen ja tavoitteisiin päästiin.

Sunnuntaina koolla olivat Nuorten Ralli SM -järjestäjät. Aki Jokinen ja Terhi Heloaho esittelivät alkuun tiedotukseen ja markkinointiin liittyviä asioita. Sarjan yhteistyökumppaneina jatkavat pitkäaikaiset yhteistyökumppanit Tapiola ja Vauhdin Maailma. Uutena joukkoon on tullut nyt myös Teboil Diamond -tuotemerkillään. Jukka Aho esitteli sääntömuutokset ja kilpailujen turvatarkkailijana toimiva Carl Johan Wolff kävi läpi kilpailun tekemisessä huomioon otettavia seikkoja oman työnsä osalta.

Joka syksyinen koulutus on samalla myös kilpailunjärjestäjien tutustumistilaisuus. Tilaisuuden jälkeen saadaan nimille kasvot ja asioista on aina mukavampi keskustella puhelimitsekin, kun tietää kuka luurin toisessa päässä on. Tilaisuuksilla haetaan myös osakilpailun järjestäjien verkostoitumista. Aiemmin vastaavia kilpailuja tehneiden kokemuksesta saavat uudet järjestäjät hyvää oppia.

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa