Facebook Twitter Email Pinterest

Minna Lindroos

26.01.2003 / Minna Lindroos

Kaksipäiväinen vaativa rallikilpailu Arctic Lapland ralli, eli Tunturiralli ajettiin viikonloppuna Rovaniemen ympäristössä. Jännittävässä kilpailussa Minna Lindroos ja hänen kartturinsa Sirkka Rautiainen sijoittuivat omassa luokassaan sijalle 7. Näin saatiin SM-pistetili avattua.

Tyttöjen kilpailu meinasi kuitenkin loppua jo perjantaina, ensimmäisenä rallipäivänä. Ongelmat alkoivat erikoiskokeella numero 3. Hondan vaihdelaatikon kaikki vaihteet eivät toimineet moitteemomasti. Yksi tärkeimmistä, vaihde 4 puuttui pelistä . Tytöt päättivät kuitenkin yrittää kohti päivän loppua. Silloin olisi enemmän aikaa auton huoltoon, kokonaista 45 minuuttia. Kisan kuluessa huoltoaika on 20 min. Erikoiskoe ajat olivat huonoja puuttuvan vaihteen vuoksi, ja tyttöjen sijoitus tippui hyvän alun jälkeen sijalle 10. " Yritin ajaa vaan niin ettei perässätulija tavoita meitä ek:lla " Minna kertoo.

Pelastava huolto Minnan ja Sirkan tunnelmat olivat todella matalalla perjantai-illan viimeisessä huollossa. Vikaa vaihdelaatikon jumitukseen ei meinannut löytyä ja kello kävi armotonta vauhtia. Sirkalla oli jo keskeytysilmoitus käsissään ja huoltoaikaa jäljellä enää puoliminuuttia. Yllättäen vaihdelaatikko alkoi toimia. Pieni aikasakko ylitetystä huoltoajasta ei riemua haitannut, kun auto saatiin kuntoon.

Lauantai alkoi räväkästi. Minna ajaa pamautti päivän ensimmäiselle erikoiskokeelle luokkansa nopeimman ajan. Taistelu kärkipaikasta oli alkanut. Virheellinen rengasvalinta kuitenkin esti nousun huipulle. Hanhikosken erikoiskokeella tyttäret olivat lumihangessa n. pari minuuttia, liian lyhyeksi jääneen jarrutusmatkan takia. Periksi ei annettu vieläkään. Kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle Minna ajoi hyvät ajat ja lopullinen sijoitus pikku n-luokassa oli 7.

Harmittaa vietävästi se ajovirhe siellä Hanhikosken mutkassa, Minna manailee. "Onneksi sentään saatiin ajettua yksi pohja-aika tähän kisaan ja päästiin maaliin. Virheistä on taas opittu, toivottavasti" Minna naureskelee. Kartturi Sirkka oli taas iloisempi, "Tämä oli mulle viides kerta täällä Tunturissa ja ensimmäisen kerran pääsen maaliin. Kiitos siitä kuuluu myös loistavalle huollollemme, joka sinnikäästi korjasi autoa vaikka tilanne vaikutti toivottomalta silloin perjantaina" Sirkka kiittelee.

Tunturista saaduista pisteistä iloitaan ja kahden viikon kuluttua Minna Lindroos nähdään karttureineen ja huoltoporukoineen Hankirallissa, Nuorten SM-osakilpailussa kilpailemassa numerolla 14.

Kuljettaja: Minna Lindroos
Kartturi: Sirkka Rautiainen
Auto: Honda Civic Type R
Huolto: Jouni Lindroos, Joonas Lindroos, Veli Heino, Janne Eronen ja Taina Lindroos

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa