Facebook Twitter Email Pinterest

Sami Grönthal

30.01.2003 /

Pistesijat jäivät harmittavasti saavuttamatta

Klaukkalainen, Nurmijärven Urheiluautoilijoita edustava Sami Grönthal pääsi maaliin SM-sarjan avanneessa Arctic Lapland Rallissa. Grönthal sijoittui yhdessä kartanlukija Tuomo Nikkolan kanssa 13. sijalle. Grönthal on sijoitukseen kohtuullisen tyytyväinen, vaikka SM-pistetili ei vielä avautunut. Pisteitä saa kymmenen nopeinta kuljettajaa.

-Kokonaisuutena kilpailu oli erittäin mielenpainuva kokemus. Erityisesti perjantaina viidentenä erikoiskokeena ajettu Siikakämä oli mykistyttävä elämys, 30 kilometriä uskomattomassa lumimyrskyssä, näkyvyyden ollessa kymmenen metriä. Pätkän maalissa irtosi pienet tuuletukset, kun sieltä ylipäätänsä selvittiin läpi., Grönthal kertoo. -Kisa on pitkä ja vaativa, joten maaliin pääsy ei ole itsestään selvää. Ajoimme kilpailun Opelilla, jonka alustaa ei pystynyt säätämään mieleiseksemme.

Kisa tarjosi myös tuiki tärkeää kokemusta ensimmäistä kauttaan SM-sarjassa ajavalle Grönthalille.

-Kilpailun pituus vastaa kolmea normaalia SM-rallia, joten ajokokemusta etuvetoisesta kilpa-autosta kertyi mukavasti. Tämä kilpailu oli minulle ensimmäinen, jonka ajoin etuvetoisella kilpa-autolla.

SM-sarja jatkuu helmikuussa Lapualla. Siellä Sami Grönthal taluttaa lähtöviivalle upouuden ja kilpailukykyisen Renault Clion.

-Vauhtimme paranee varmasti jo kauden toisessa osakilpailussa. Lapuan kilpailuun valmistaudumme testaamalla uutta Renaultia. Tarkoituksena on löytää autoon mahdollisimman hyvät säädöt. Lapualla lähden ajamaan järkevästi pistesijoista.

Lisätietoja
Eero Wihuri, tiimin tiedottaja 044-543 0079

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 34 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Mikko Markkula 25 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 20 pistettä NHD (R5)
4. Juuso Metsälä / Matti Kangas 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 13 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa