Facebook Twitter Email Pinterest

Minna Lindroos

10.02.2003 /

Hankiralli ajettiin viikonloppuna Vihdin ympäristössä. Kisa kuuluu Nuorten Sm-sarjaan, jossa rallireittejä ei nuotiteta etukäteen, toisin kuin yleisessä Sm-sarjassa. Nuorten sarjan kaltaisia ennakkotutustumattomia kisoja kutsutaan rallikielellä "pimeiksi kisoiksi". Yllättävät kurvit ja läheltä piti tilanteet kuuluvatkin pimeän rallin luonteeseen.

Ensimmäinen läheltä piti tilanne oli erikoiskoe kolmosella. Takapainotteiset jarrut yllättivät Minnan risteysjarrutuksessa. Jarrut olivat niin takapainotteiset, että auto kääntyi poikittain tiellä ja lähti heittelehtimään, Minna kertoo. Voitontahto ei tästä vastoikäymisestä kaikonnut. Minna kokosi itsensä hienosti ja seuraavalle erikoiskokeelle ajettiin hyvä aika, vain kaksi sekunnin sadasosaa pohja-ajasta.

Minnalle ja Sirkalle tepposet teki erikoiskoe vitosella ollut todella yllättävä oikea kurvi. Auto suistui ojaan, vaikka katsojien avustuksella oltiin aika ripeästi takaisin tiellä. Eroa kärkeen kuitenkin oli ehtinyt syntyä jo toista minuuttia. Edes pistesijoille ei olisi ollut mahdollisuuksia. Kisa päätettiin keskeyttää. Minna tuumasi heti, että paikka olisi vaatinut ehdottamasti järjestäjän asettaman huomiomerkin. Se oli todella paha ulosajopaikka. Minna mainitsi asiasta heti maaliin päästyään erikoiskokeen henkilökunnalle, joka ei ottanut huomautusta ilmeisestikään vakavasti.

Viime kesänä ajetussa rallissa paikassa oli ollut huomiomerkki. Ja niin olisi kannattanut olla nytkin. Samassa paikassa ajoi nimittäin 17 autoa ulos ennenkuin erikoiskoe suljettiin. Tarvittiin henkilövahinkoja herättämään järjestäjät.

Kisasta voisi todeta laulun sanoin, "car was good but race was bad". Kahdella erikoiskokeella ajat olivat erittäin vertailukelpoisia, vain muutaman sekunnin sadasosan pohja-ajasta. Ajotaidot eivät ole mihinkään kadonneet, nyt vaan sattui näin ikävästi. Onneksi ei käynyt kuinkaan, mitä nyt auto muistuttaa vähän perunasäkkiä muhkuroineen. Veli-poika Joonasta pienet muhkurat eivät haittaa. Sunnuntaina Joonas starttasi Lopella sprinttikisaan ja pokkasi ykköspalkinnon nuorten luokassa. Viikonlopusta jäi tiimille loppujen lopuksi hyvä mieli.

Hankirallista jäänyt epäonninen muisto on haalistunut kahden viikon kuluttua kokonaan. Silloin Minna tiimeineen matkustaa Lapualle. Siellä kahmitaan lisää pisteitä jo avatulle tilille.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa