Facebook Twitter Email Pinterest

Pikku-a: Kosti Katajamäki avaa SM-kautensa Lapualla

20.02.2003 / Pikku-a: Kosti Katajamäki avaa SM-kautensa Lapualla

Rallin SM-sarjan II osakilpailu Lapualla 21.-22.2.2003

Tomi Tukiainen oli luokassa pikku-a ensimmäisen osakilpailun hallitsija. Hän jätti toiseksi sijoittunutta Janne Vähämikoa 15 EK:n kilpailussa yli 5 1/2 minuuttia. Nyt Tukiainen tulee kuitenkin kohtaamaan kovan luokan haastajan. FIA:n Junioreiden MM-sarjaa Volkswagenilla ajava Kosti Katajamäki kartuttaa ajokilometrejään SM-sarjassa. Ensimmäinen osakilpailu jäi väliin Monte Carlon MM-rallin päällekkäisyyden vuoksi, mutta nyt hän on mukana. Kosti koki kuitenkin juuri melkoisen henkisen kolauksen, sillä hänen suorituksensa (luokan 2. sija) Monte Carlossa hylättiin luokittelemattomien jarrujen vuoksi. - Eihän tässä voi kovin hyvällä mielellä olla, yleensä hyvän tuulinen Kosti mutisee. Eipä asioita auta pitkäksi aikaa jäädä hautomaan, uusi kilpailu on jo ovella ja Lapualle valmistautuminen käynnissä.

Hetken asiaa pohdittua alkaa miehestä löytyä taas tuttua innostusta: - Auto tulee olemaan viimeisen päälle kunnossa, sillä siinä on uusi kone ja vaihdelaatikko, hän hehkuttaa. - Ikävää siinä on kyllä se, että auto on itseasiassa myyty ja tämä on ainoa kisani sillä, hän paljastaa. - Tarkoitus on kuitenkin ajaa sarjaa samassa luokassa edelleenkin, saa nyt nähdä että mikä ajokki tulee olemaan, hän kertoo. - Kyllä tässä luokassa pitää tuolla autolla voitto pystyä ottamaan, hän ynnäilee. Katajamäellä on allaan samainen ajokki, jolla Mikko Hirvonen kurvaili SM-sarjaa viime kaudella.

Sarjajohtoa puolustava Tomi Tukiainen lähtee Lapualle luottavaisin mielin. Tomi tavoittelee täyttä pistepottia:

- Kaikki on ok. Harmittaa vaan kun ei ehtinyt ajaa testiä ollenkaan, on ollut jos jonkinlaista muuta hommaa tekeillä, kertoo Tomi. - Vuosi sitten Lapualla kisa jäi kesken, mutta nyt yritetään päästä maalikorokkeelle asti. Reitti poikkeaa kauden avauksesta paljon ja erot tulevat olemaan varmasti paljon pienempiä. Tiukkaa sekuntitaistelua lienee tiedossa ja tuohan Kosti varmasti oman lisävärinsä kärkimittelöön. Tässä siis kaksi varteen otettavaa voittajaehdokasta tähän luokkaan, sillä varmuutta voiton nappaamisesta tuntuu kummaltakin löytyvän.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa