Facebook Twitter Email Pinterest

"Iso-N: Ennakkosuosikilla ""ramppikuumetta"""

20.02.2003 / "Iso-N: Ennakkosuosikilla ""ramppikuumetta"""

Rallin SM-sarjan II osakilpailu Lapualla 21.-22.2.2003

Ison N:n sarjajohtoa puolustamaan lähtevä Hannu Hotanen oli hyvässä vauhdissa Lapissa. Nyt autoa on hiukan testattu ja kaikki on päällisin puolin kunnossa, mutta Hannu uskoo kilpailusta tulevan kovan: - Uskon, että pieni hyöty tulee kisassa olemaan Ketomäellä, joka on Pohjanmaan poikia. Minulle lakeudet ei ole oikein koskaan sopineet. Pitkiä suoria joilla mennään kovaa ja kovia jarrutuksia. Uskoisin myös, että sarjaan nyt mukaan lähtenyt Jari Ketomaa tulee menemään Lapualla myös kovaa, Hannu ennustaa.

Ennakkosuosikin asemaan kohotetun Jukka Ketomäen tunnelmat olivat kuitenkin alamaissa: - Kuumetta on ollut nelisenkymmentä astetta jo muutaman päivän, joten ei tässä ihan täydessä iskussa kyllä olla, hän kertoi sängyn pohjalta. - Nyt on sentään vähän laskenut, joten täytyy toivoa, että flunssa nyt hellittäisi niin pääsisin perjantaina vielä liikkeelle, hän laskeskeli. Jukka haki myös vauhtia Ruotsin MM-rallista, mutta tulos ei ollut toivotunlainen: - Alkuun tuli ajeltua liiankin varmistellen, eikä ollut oikein rytmi kohdallaan. Sitten rytmi alkoi löytyä, mutta vauhtia olikin sitten taas liikaa ja suistuttiin ulos. Auto jäi siihen, samoin kisa. Jukan auto, Mitsubishi Lancer Evo 7 säilyi kuitenkin pölähdyksestä ehjänä ja kaikki valmistelut kotiseudulla ajettavaa kisaa varten olisi kunnossa. Kunhan mies saadaan ylös sängyn pohjalta.

Toiseksi Arctic Lapland Rallyssa kirineen Juha Salon valmistautuminen on sujunut paremmin. Myös Juha ajoi Ruotsin MM-rallin, mutta hänellekin sijoitus oli hienoinen pettymys: - Ei tietenkään positiivista makua jäänyt. Kun tiedettiin, että resurssit riittävät kärkisijoihin ja jopa voittoon, ei kahdeksas sija todellakaan tyydytä. Hyvät kilometrit sieltä kuitenkin saatiin alle, joten nyt on hyvä lähteä Lapuan kisaan. Juha Salon huoltojoukot ovat käyneet auton läpi ja pari testi-iltaa on ajettu. - Tulossahan on tosi mielenkiintoinen kilpailu. Erikoiskokeissa on mukavasti mukana uutta, joten olen lähdössä Lapualle todella hyvillä mielin, hän hehkuttaa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa