Facebook Twitter Email Pinterest

Iso-A: Taistelupari Tuohino vs. Lindholm

20.02.2003 / Iso-A: Taistelupari Tuohino vs. Lindholm

Rallin SM-sarjan II osakilpailu Lapualla 21.-22.2.2003

Ensimmäisenä reitille säntää Arctic Lapland Rallyn ison A:n voittaja, Janne Tuohino Ford Focus WRC:llään. Janne kävi välissä kokeilemassa MM-sarjan vauhtia Ruotsin rallissa, mutta 17. sija siellä ei oikein tyydyttänyt:

- Muutama hyvä aika tuli ajettua, mutta tuli myös omia virheitä jotka jäi harmittamaan. Viimeisenä päivänä haittasivat vielä käyntihäiriöt, mutta se rikkinäinen sensori on löydetty ja korjattu. Lapuan kisaan Janne on lähdössä varmanoloisena:

- En ole ajanut testiä erikseen Lapuaa varten. Sen verran paikan päällä sitten ajetaan, että tietää auton pysyvän koossa. Ruotsista tuli niin hyvät kilometrit alle, että ajo kyllä kulkee, Janne ilmoittaa.

Pahimmaksi kilpakumppanikseen Janne nimeää hallitsevan mestarin, toisena reitille starttaavan Sebastian Lindholmin. - Bastilla on varmasti Tunturista sen verran hampaankolossa, että sen kanssa saadaan ajaa varmasti kova kisa, hän arvelee.

Sebastian Lindholm valmistautui kilpailuunsa hyvinkin rennoissa merkeissä. Mies tavoitettiin Ruotsista hiihtelemästä: - Aurinko paistaa nyt niin hienosti, että saa nähdä maltanko täältä edes tulla Suomeen viikonlopuksi, hän leikittelee. Aiheeseen häntä ei ole kuitenkaan vaikea houkutella: - Täytyy myöntää, että Tunturissa vähän tuntui vauhtia puuttuvan, loppua kohti tuli kyllä jo pätkäpohjia, mutta eipä silloin muilla ollut enää kiirekään, hän analysoi. - Uusi kartturi toimi oikein hyvin, siitä se ei ollut missään nimessä kiinni. Uskon kuitenkin parantavani Lapualla, sillä siellä tiet on enemmän "ajettavia". Mukana on kuulemma jonkin verran uuttakin tietä, mikä on mielestäni oikein hyvä.

Bastin nimeämää pahinta haastajaa ei ole vaikea arvata: - Jannehan menee tosi kovaa lumella, mutta katsotaan nyt miten se saadaan talttumaan. Sillä on vielä allaan hyvät kilometrit Ruotsista, joten voitto tulee olemaan tosi tiukassa, hän pohtii.

Tälle kaksikolle seuraavaksi uhkaajaksi voitanee nostaa WRC Corollallaan kisaan lähtevä Jouni Ampuja. Jounin tunnelmat olivat hieman synkemmät: - Huolestuttaa, kun flunssaa meinaa olla. Vähän on nytkin kuumetta, mutta tuntuisi että tauti on nyt pahimmillaan joten eiköhän se ole jo lauantaihin mennessä ohi, hän kuitenkin optimistina uskoo. Aseinaan Jounilla on Lapuan kisassa renkaat: - Ainahan sitä jotain pikku kikkaa pitää yrittää, me kokeillaan saavuttaa etua rengasvalinnoilla. Lapuallahan on vauhdikkaat, kovapohjaiset tiet joten jääpito on renkaassa olennaista, hän kertoo. Arctic Lapland Rallyssa Jouni valitteli auton säätöjä ja ounasteli vian löytyvän lukoista. Mitään ei ole kuitenkaan löytynyt: - Auto purettiin Tunturin jälkeen eikä mitään vikaa näyttänyt olevan, joten yritetään nyt rengasvalinnoilla saada se paremmin istumaan, hän suunnittelee.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa