Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

20.02.2003 /

"Nyt ei ole haussa varmat pisteet"

Lapuan osakilpailu palauttaa rallin SM-sarjan jälleen normaaliin yksipäiväiseen kisarutiiniin. Ison N-ryhmän hallitseva Suomen mestari Juha Salo jatkaa kartturinsa Mika Stenbergin kanssa sarjaa Tunturin tuomalta kakkostilalta vain neljä pistettä ryhmäkärkeä perässä.

Karkkilalaisleirissä ei ole Rovaniemen jälkeen ehditty juurikaan henkäistä. Pari viikkoa sitten Salo osallistui ensimmäistä kertaa Ruotsin MM-ralliin. Rengasongelmista pitkin rallia kärsineelle Mitsubishi-kaksikolle Ruotsin debyytti toi ryhmän kahdeksannen sijan sekä hurjan määrän kokemusta ja EK-kilometrejä. - Näiden kahden pitkän rallin jälkeen osataan nyt varmasti ajaa lumella. Kisakilometrejä on jo niin paljon alla, että on oikeastaan aika kotoinen tunne lähteä Lapualle. Uskoisin, että nyt myös renkaat ovat kunnossa ja sikäli voidaan olla levollisin mielin, Salo miettii. - Ruotsi oli hyvää oppia. EK-kilsat ovat kasvattaneet väkisinkin vauhtia. Pitkien rallien jälkeen on tietysti kiva lähteä välillä "sprinttikisaan", kartturi Stenberg sanoo.

Viime vuonna Salo sijoittui pohjalaisilla teillä N-ryhmän viidenneksi. Samalla se katkaisi Mitsubishi Ralliart Finland - kuljettajan pitkän epäonniputken - maaliin pääsy oli Salon ensimmäinen talvirallissa kahteen vuoteen. Nyt Salo ja Stenberg hakevat Lapualta luonnollisesti vain voittoa. - Tiukka kisa on luvassa. Ollaan Jukan (Ketomäki) kotiteillä, joten siltä suunnalta on odotettavissa tälläkin kertaa kovinta vastusta, kaksikko ennakoi.

Numerolla seitsemän uusitulle kuuden erikoiskokeen mittaiselle reitille starttaavan Salon lääkkeet kauden avausvoiton saavuttamiseksi ovat selkeät. - Nyt ei auta ihmetellä, vaan alusta lähtien on mentävä kovaa. Huippusuoritusta on lähdettävä tekemään heti ensimmäisestä mutkasta alkaen. Niin paljon ajetaan kuin ranteista lähtee ja katsotaan, mihin ajat riittävät. Nyt ei ole haussa varmat pisteet, Juha lupaa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa