Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

20.02.2003 / Juha Salo

"Nyt ei ole haussa varmat pisteet"

Lapuan osakilpailu palauttaa rallin SM-sarjan jälleen normaaliin yksipäiväiseen kisarutiiniin. Ison N-ryhmän hallitseva Suomen mestari Juha Salo jatkaa kartturinsa Mika Stenbergin kanssa sarjaa Tunturin tuomalta kakkostilalta vain neljä pistettä ryhmäkärkeä perässä.

Karkkilalaisleirissä ei ole Rovaniemen jälkeen ehditty juurikaan henkäistä. Pari viikkoa sitten Salo osallistui ensimmäistä kertaa Ruotsin MM-ralliin. Rengasongelmista pitkin rallia kärsineelle Mitsubishi-kaksikolle Ruotsin debyytti toi ryhmän kahdeksannen sijan sekä hurjan määrän kokemusta ja EK-kilometrejä. - Näiden kahden pitkän rallin jälkeen osataan nyt varmasti ajaa lumella. Kisakilometrejä on jo niin paljon alla, että on oikeastaan aika kotoinen tunne lähteä Lapualle. Uskoisin, että nyt myös renkaat ovat kunnossa ja sikäli voidaan olla levollisin mielin, Salo miettii. - Ruotsi oli hyvää oppia. EK-kilsat ovat kasvattaneet väkisinkin vauhtia. Pitkien rallien jälkeen on tietysti kiva lähteä välillä "sprinttikisaan", kartturi Stenberg sanoo.

Viime vuonna Salo sijoittui pohjalaisilla teillä N-ryhmän viidenneksi. Samalla se katkaisi Mitsubishi Ralliart Finland - kuljettajan pitkän epäonniputken - maaliin pääsy oli Salon ensimmäinen talvirallissa kahteen vuoteen. Nyt Salo ja Stenberg hakevat Lapualta luonnollisesti vain voittoa. - Tiukka kisa on luvassa. Ollaan Jukan (Ketomäki) kotiteillä, joten siltä suunnalta on odotettavissa tälläkin kertaa kovinta vastusta, kaksikko ennakoi.

Numerolla seitsemän uusitulle kuuden erikoiskokeen mittaiselle reitille starttaavan Salon lääkkeet kauden avausvoiton saavuttamiseksi ovat selkeät. - Nyt ei auta ihmetellä, vaan alusta lähtien on mentävä kovaa. Huippusuoritusta on lähdettävä tekemään heti ensimmäisestä mutkasta alkaen. Niin paljon ajetaan kuin ranteista lähtee ja katsotaan, mihin ajat riittävät. Nyt ei ole haussa varmat pisteet, Juha lupaa.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa