Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

21.02.2003 /

Katajamäelle lisänälkää MM- ja SM-ralleihin
Monte Carlon MM-pisteet pois jarruvirheen takia

Lauantaina mitataan vauhti SM-rallissa Lapualla

Volkswagenilla ajavan Kosti Katajamäen, 25, kilpailuohjelma laajenee. Junioreiden MM-sarjan lisäksi Katajamäki kilpailee kotoisessa rallin SM-sarjassa sekä jääradan SM-sarjassa. Päätavoitteet ovat luonnollisesti MM-sarjassa, mutta SM-kilpailuilla Katajamäki pyrkii pitämään ajotuntuman hyvänä.

Ensi lauantaina Katajamäki ajaa SM-rallia Lapualla. Avausosakilpailuun Arctic Rally Laplandiin hän ei osallistunut ajettuaan samaan aikaan Monte Carlon MM-rallissa junioriluokan kakkoseksi. Sijoitus tosin myöhemmin hylättiin jarruissa olleen teknisen virheen vuoksi. Tieto hylkäyksestä tavoitti Katajamäen alkuviikosta.

- Olimme ensin FIA:n kuultavina ja sain sitten tietää ajosuorituksen hylkäämisestä. Auton takajarrusatulassa oleva jarrusylinteri ei ollut luokituksen mukainen, vaan hieman pienempi. Onneksi sentään niin päin: suurempi jarrusylinteri olisi ollut paljon vakavampi juttu. Jarruvalmistaja myönsi tehneensä mittavirheen, ja nyt kaikki osat on tarkistettu. Hyvän sijan ja MM-pisteiden menettäminen tottakai harmittaa, Katajamäki sanaili.

Seuraava junioreiden MM-osakilpailu ajetaan Turkissa runsaan viikon kuluttua. Katajamäki ja kartanlukija Miikka Anttila tietävät olosuhteet vaikeiksi, mutta toisaalta suomalaisia suosiviksi.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa