Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

21.02.2003 /

Rallin SM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Lapualla. Marko Kakko (SaloUA) tavoittelee kunnon SM-pistepottia epäonnisen avauskilpailun jälkeen. Mitsubishi-kuljettaja on tyytyväinen, mikäli nimi löytyy lauantai-iltana N-ryhmän tulosliuskan kärkikolmikosta.

Kakko on testannut ajokkiaan Arctic Lapland Rallyn jälkeen runsaasti: ajokilometrejä on kertynyt reilunpuoleisesti, ajotekniikka on edelleen hiotunut ja autoon on löydetty uusia kilpailukykyisiä säätövariaatioita. Avauskisan keskeytys on samalla häipynyt pois mielestä.

- Nyt täytyy ottaa revanssi muista N-ryhmän kuskeista. SM-tilanteen kannalta olisi nyt ehdottoman tärkeä yltää kolmen joukkoon. Se on ehdoton tavoitteeni, mutta rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että tässä ryhmässä sijoitus viiden joukkoonkin kyllä maistuu, Kakko puntaroi.

Lapuan osakilpailussa ajetaan lähes 100 erikoiskoekilometriä. Se hieman normaalia enemmän. Pohjanmaan teillä rengasvalinta voi osoittautua kriittiseksi.

- Otamme mukaan sekä jää- että lumirenkaita, kunhan vain osaisi sitten valita alle ne oikeat. Olosuhteet voivat olla hankalat, ja tienpinta muuttua monta kertaa samalla erikoiskokeella. Renkaat ovat nyt kovassa roolissa, Kakko pohtii.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa