Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

21.02.2003 / Marko Kakko

Rallin SM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Lapualla. Marko Kakko (SaloUA) tavoittelee kunnon SM-pistepottia epäonnisen avauskilpailun jälkeen. Mitsubishi-kuljettaja on tyytyväinen, mikäli nimi löytyy lauantai-iltana N-ryhmän tulosliuskan kärkikolmikosta.

Kakko on testannut ajokkiaan Arctic Lapland Rallyn jälkeen runsaasti: ajokilometrejä on kertynyt reilunpuoleisesti, ajotekniikka on edelleen hiotunut ja autoon on löydetty uusia kilpailukykyisiä säätövariaatioita. Avauskisan keskeytys on samalla häipynyt pois mielestä.

- Nyt täytyy ottaa revanssi muista N-ryhmän kuskeista. SM-tilanteen kannalta olisi nyt ehdottoman tärkeä yltää kolmen joukkoon. Se on ehdoton tavoitteeni, mutta rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että tässä ryhmässä sijoitus viiden joukkoonkin kyllä maistuu, Kakko puntaroi.

Lapuan osakilpailussa ajetaan lähes 100 erikoiskoekilometriä. Se hieman normaalia enemmän. Pohjanmaan teillä rengasvalinta voi osoittautua kriittiseksi.

- Otamme mukaan sekä jää- että lumirenkaita, kunhan vain osaisi sitten valita alle ne oikeat. Olosuhteet voivat olla hankalat, ja tienpinta muuttua monta kertaa samalla erikoiskokeella. Renkaat ovat nyt kovassa roolissa, Kakko pohtii.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa