Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

21.02.2003 / Marko Kakko

Rallin SM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Lapualla. Marko Kakko (SaloUA) tavoittelee kunnon SM-pistepottia epäonnisen avauskilpailun jälkeen. Mitsubishi-kuljettaja on tyytyväinen, mikäli nimi löytyy lauantai-iltana N-ryhmän tulosliuskan kärkikolmikosta.

Kakko on testannut ajokkiaan Arctic Lapland Rallyn jälkeen runsaasti: ajokilometrejä on kertynyt reilunpuoleisesti, ajotekniikka on edelleen hiotunut ja autoon on löydetty uusia kilpailukykyisiä säätövariaatioita. Avauskisan keskeytys on samalla häipynyt pois mielestä.

- Nyt täytyy ottaa revanssi muista N-ryhmän kuskeista. SM-tilanteen kannalta olisi nyt ehdottoman tärkeä yltää kolmen joukkoon. Se on ehdoton tavoitteeni, mutta rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että tässä ryhmässä sijoitus viiden joukkoonkin kyllä maistuu, Kakko puntaroi.

Lapuan osakilpailussa ajetaan lähes 100 erikoiskoekilometriä. Se hieman normaalia enemmän. Pohjanmaan teillä rengasvalinta voi osoittautua kriittiseksi.

- Otamme mukaan sekä jää- että lumirenkaita, kunhan vain osaisi sitten valita alle ne oikeat. Olosuhteet voivat olla hankalat, ja tienpinta muuttua monta kertaa samalla erikoiskokeella. Renkaat ovat nyt kovassa roolissa, Kakko pohtii.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa