Facebook Twitter Email Pinterest

Pikku a: Kosti Katajamäki odotetusti voittoon

22.02.2003 / Pikku a: Kosti Katajamäki odotetusti voittoon

Pohjanmaanpoika Kosti Katajamäki ajoi tänään kauden ensimmäisen SM-osakilpailunsa. Pahimman kilpakumppanin, sarjaa johtaneen Tomi Tukiaisen matkan teko katkesi alkuunsa, sillä hän vetäisi VW Golfillaan ulos päivän ensimmäisellä EK:lla - ja sinne jäi.
- Otin kurvin vähän liian sisältä ja nappasin sisäpenkkaan, siitä mentiin kahdelle pyörälle ja pari kertaa katon kautta ympäri, kuvaili Tomi päivän päätöstään. - Tästä selvitään kuitenkin kai peltivaurioilla, hän kertoili.

Kosti otti johdon heti ensimmäiseltä EK:lta ja johti koko päivän. Janne Vähämiko piti toista sijaa, mutta hänen menonsa hyydytti ulosajo päivän nelos-EK:lla.
- Se oli pitkä kiristyvä kurvi, josta luisuttiin uralta ja jäätiin penkan päälle, kertoi kartturi tapauksesta. Vähämiko jäi näin 6 minuuttia, mutta jatkoi kuitenkin sitkeästi maaliin saakka. Hyvää menoa luokassa esitti edelleen nuori Sami Vatanen, jonka Opel Astra jää auttamatta tehoissa Katajamäen Golfille. Vatanen oli kolmantena EK:lle 4 saakka, mutta nousi sitten kakkoseksi pitäen sijansa kakkoselle saakka. Luokka kolmoseksi ajoi Henri Tuomisto myös Opel Astralla.

SM-pistekärki näyttää Lapuan jälkeen tältä: Janne Vähämiko ja Sami Vatanen jakavat kärkipaikan, molemmilla 28 pistettä, kolmantena Tomi Tukiainen 24 pistettä. Tämän osakilpailun voittaja Kosti Katajamäki sai 15 pistettä ollen näin tilastossa jaetulla 5. sijalla.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa