Facebook Twitter Email Pinterest

Pikku a: Kosti Katajamäki odotetusti voittoon

22.02.2003 /

Pohjanmaanpoika Kosti Katajamäki ajoi tänään kauden ensimmäisen SM-osakilpailunsa. Pahimman kilpakumppanin, sarjaa johtaneen Tomi Tukiaisen matkan teko katkesi alkuunsa, sillä hän vetäisi VW Golfillaan ulos päivän ensimmäisellä EK:lla - ja sinne jäi.
- Otin kurvin vähän liian sisältä ja nappasin sisäpenkkaan, siitä mentiin kahdelle pyörälle ja pari kertaa katon kautta ympäri, kuvaili Tomi päivän päätöstään. - Tästä selvitään kuitenkin kai peltivaurioilla, hän kertoili.

Kosti otti johdon heti ensimmäiseltä EK:lta ja johti koko päivän. Janne Vähämiko piti toista sijaa, mutta hänen menonsa hyydytti ulosajo päivän nelos-EK:lla.
- Se oli pitkä kiristyvä kurvi, josta luisuttiin uralta ja jäätiin penkan päälle, kertoi kartturi tapauksesta. Vähämiko jäi näin 6 minuuttia, mutta jatkoi kuitenkin sitkeästi maaliin saakka. Hyvää menoa luokassa esitti edelleen nuori Sami Vatanen, jonka Opel Astra jää auttamatta tehoissa Katajamäen Golfille. Vatanen oli kolmantena EK:lle 4 saakka, mutta nousi sitten kakkoseksi pitäen sijansa kakkoselle saakka. Luokka kolmoseksi ajoi Henri Tuomisto myös Opel Astralla.

SM-pistekärki näyttää Lapuan jälkeen tältä: Janne Vähämiko ja Sami Vatanen jakavat kärkipaikan, molemmilla 28 pistettä, kolmantena Tomi Tukiainen 24 pistettä. Tämän osakilpailun voittaja Kosti Katajamäki sai 15 pistettä ollen näin tilastossa jaetulla 5. sijalla.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa