Facebook Twitter Email Pinterest

1400 Rally Trophy

25.02.2003 / 1400 Rally Trophy

Trophyssa yllätyksiä

1400 Rally Trophyn kauden ensimmäinen osakilpailu oli täynnä yllätyksiä. Jo se, että matalampiviritteiset N-ryhmäläiset kurittivat terävämpää A-ryhmää oli yksi sarja-avauksen yllätysmomenteista. Ryhmien keskinäisten voimasuhteiden kääntymistä suurempi yllätys kuitenkin oli se, että N-ryhmän mestaruuden kolmesti voittanut Jorma Laakso tapasi nopeampansa. 25-vuotias toisen polven rallikuljettaja Tomi Saaristo löi Laakson kahdeksalla sekunnilla.

- Oikeastaan vasta toisella huoltotauolla sain tietää, mikä tilanne oli. Toki jo kahden erikoiskokeen jälkeen tiesin, että johdan, mutta ero oli yllätys. Olimme toisella huoltotauolla lähes minuutin Jorea (Laakso) edellä ja Teemuun (Arminen) oli eroa 47 sekuntia, Saaristo muisteli.

- Viides erikoiskoe meni kyllä ihan kokemattomuuden piikkiin. Tuli ajettua terveisiä, kun aloin varmistella voittoa. Onneksi Ari (kartanlukija Kinos) patisti ajamaan ja viimeinen erikoiskoe tuli jo aika normaalisti, Saaristo naurahti.

Laakso ei tunnustanut suurta tyrmistystä, vaikka olikin tappiostaan yllättynyt.

- Se on hienoa, että nuoret kehittyvät ja ajavat kovaa, Laakso myönteli.

- Itselleni kävi melkoinen työtapaturma. Olen tehnyt täällä aiemminkin saman mokan. Valitsin väärät renkaat ja hävisin kahdella erikoiskokeella (EK:t 3 ja 4) yhteensä yli minuutin. Laskin, että kahdella viimeisellä pitkällä pikataipaleella saan vielä ajamalla Tomin kiinni, mutta taisimme tehdä laskuvirheen, Laakso pohti. Sami Koskimäki kipusi N-ryhmän kolmospaikalle. Nousu tapahtui erikoiskokeella viisi, kun Teemu Arminen, toinen päivän jymy-yllättäjistä, ajoi ulos ja viipyi nostotalkoissa yli minuutin. Riihimäkeläisnuorukainen oli pitkään kisan kakkosena ja haastoi hetkittäin jopa Saariston. Arminen putosi paitsi Koskimäen, myös Vesa Mikkolan taakse viidenneksi.

Mikkolan kisaan mahtui myös aikaa kuluttanut ulosajo. Muutoin Mikkolakin oli vauhtinsa puolesta Saariston, Armisen ja Laakson tahdissa.

A-ryhmän puolella Jorma Pekkanen teki selvää jälkeä. Trophyn yleiskilpailussa luokkavoittaja oli tosin vasta kolmas. Kari Koskelainen hävisi A-ryhmän ripeimmälle minuutin ja 13 sekuntia. Kristian Nieminen antautui minuutin ja 48 sekuntia ollen kolmas.

Kastor Cup tasaisena käyntiin

Kastor Cup tuo täysin uuden pistelaskutavan rallin pariin. Pisteisiin vaikuttavat startanneiden määrä ja henkilökohtainen sijoitus luokassa. Näin kahta ryhmää voidaan tasapuolisesti vertailla toisiinsa. Avauskisan jälkeen Kastor Cupin kiuaspalkintosaldoa johtaa N-ryhmän voittanut Saaristo. Pekkanen kiilaa toiseksi, mutta painotusten ansiosta runsaslukuisemman N-ryhmän kuljettajat Laakso ja Koskimäki ovat ranking-listan seuraavina.

Timi-rallirenkaat voitti kauden ensimmäisessä arvonnassa Vesa Mikkola.

Kastor Cupin tilanne 1/6:

1. Tomi Saaristo 18,2 pistettä
2. Jorma Pekkanen 17,1 p.
3. Jorma Laakso 16,4 p.
4. Sami Koskimäki 14,5 p.
5. Kari Koskelainen 14,3 p.
6. Vesa Mikkola 12,7 p.
7. Kristian Nieminen 11,4 p.
8. Teemu Arminen 10,9 p.
9. Hannu Nukarinen 9,1 p.
10. Asko Laukkanen 8,6 p.
11. Olavi Vainio 7,3 p.
12. Esko Sarjula 5,7 p.
13. Raimo Kaisanlahti 5,5 p.
14. Kari Hytönen 3,6 p.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa