Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

05.03.2003 / Jukka Ketomäki

Autoliitto-Härmää edustava Jukka Ketomäki oli nopein rallisprintin SM-avauksessa Ylihärmässä. Ketomäki selvitti vaativan 4,4 kilometrin reitin ajassa 3.15,5. Toiseksi tullut Jyväskylän urheiluautoilijoiden Ari Könönen jäi Ketomäestä 1,74 sekuntia. Kolmanneksi kilpailussa tuli Kuopion urheiluautoilijoiden Jari Pehkonen. Ketomäki oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kotikilpailussa kolmantena, 3,24 sekuntia Könösestä jääneenä. Ketomäki kiristi toisella kierroksella vauhtiaan selvästi parantaen aikaansa huomattavasti. Rallin SM-sarjaa isossa N-ryhmässä kilpaileva Ketomäki on luonnollisesti tyytyväinen voittoonsa. - Kotikilpailun voitto tuntuu todella hyvältä. Ensimmäisellä kierroksella rata oli todella liukas. Sen vuoksi tein muutamia ajovirheitä, jotka verottivat loppuaikaa. Toisella kierroksella tie oli pitävämpi. Sen myötä ajo sujui puhtaasti virheittä, Ketomäki totesi kilpailun jälkeen.

Ylihärmän SM-rata kilpailijoiden mieleen

- Tie on hyvin ajettava, vauhdikas ja samalla haastava. Ja mikä parasta, tien kunto pysyi hyvänä läpi kilpailun. Ylihärmän SM-kilpailussa tehtiin historiaa, sillä koskaan aikaisemmin rallisprintin SM-pisteistä ei ole kilpailtu talvella. Jukka Ketomäen mukaan kilpailijat ovat ottaneet talvikisan tervetulleena vastaan. -Mielestäni SM-sarjassa on hyvä olla mukana yksi talvikilpailu. Se monipuolistaa sarjaa mukavalla tavalla. Toiseksi tullut jyväskyläläinen Ari Könönen oli tyytyväinen kakkostilaansa. - Ajo sujui hyvin molemmilla ajokierroksilla, mutta kenties se viimeinen puristus jäi uupumaan. Toisella kierroksella en pystynyt ajovirheeni vuoksi parantamaan aikaani. Mutta kaiken kaikkiaan kausi alkoi hyvin. Tästä on mukava jatkaa sarjaa.
Junioreissa nopein oli Joni Nikko. Tommi Kaitola oli toinen ja Kimmo Viero kolmas. Rallisprintin SM-sarja jatkuu pääkaupunkiseudun tuntumassa Nurmijärvellä toukokuun 25. päivä. Tuolloin SM-pisteistä kilpaillaan 2,6 kilometriä pitkällä asfalttiradalla.

Lähde: Eero Wihuri
rallisprintin SM-sarjan 2003 sarjatiedottaja

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa