Facebook Twitter Email Pinterest

Jarkko Miettinen

14.03.2003 / Jarkko Miettinen

Jarkko Miettinen tekee paluun ison N-ryhmän SM-sarjaan 15.3. ajettavassa Mikkelin SM-rallissa. Miettisen tarkoituksena on hakea ajotuntumaa Ruotsin MM-rallin rajun ulosajon jälkeen, ja kokeilla samalla miten selkä ja niska kestävät ajoa.

Miettinen ja hänen kartanlukijansa Mikko Markkula osallistuvat kilpailuun Ari Laivolan omistamalla Mitsubishi Lancer Evo 6:lla.
- Testasin autoa viime viikonloppuna Tuupovaarassa, ja olin tyytyväinen sen käyttäytymiseen. Tosin havaittavissa oli, että Evo 7:llä ajaessani kierrosajat olivat noin 4-5 sekuntia nopeampia, mutta tässä kilpailussa sillä ei kohdallani ole niin suurta merkitystä. Tarkoituksena on ajaa puhdas kilpailu, ja katsoa mihin sillä päästään. Tavoitteena on tietenkin ajaa N-ryhmän kärkisijoista, mutta samalla myös tarkkailla oman kehon kestävyyttä, sillä särkylääkkeiden avulla tässä vielä mennään, Jarkko naurahtaa.

Miettisen ja Markkulan ensimmäisen MM-ralli ulkomailla päättyi rajuun ulosajoon seitsemännellä erikoiskokeella, joka ajettiin lauantaiaamun ensimmäisenä. Miettinen sai kovan tärskyn vasempaan kylkeensä, ja lisäksi hänellä havaittiin hiusmurtuma niskanikamassa. Markkula sen sijaan selvisi ulosajosta vain jumiutuneella niskalla.
- Oma ajovirhe oli syynä ulosajoon. Ajauduin väärälle ajolinjalle eikä vauhti enää hidastunutkaan tarpeeksi jarrutuksessa mutkaan tultaessa. Yritin vielä pelastaa tilanteen jarruttamalla vauhtia sisäpenkkaan, mutta auto nousikin kovan penkan päälle ja kiepsautti sen katon ympäri. Vauhti ja pyöriminen pysähtyivätkin sitten hyvin nopeasti ruotsalaiseen petäjään, joka osui kuskin puolen takaoveen, 30 cm selkäni taakse, kertoo Miettinen.

Miettinen ja Markkula aikovat lähitulevaisuudessa keskittyä pääasiassa kansainvälisiin kilpailuihin uusien kokemusten hankkimiseksi. Tavoitteena on ajaa kevään tai kesän aikana ainakin yksi kilpailu Super 1600 luokan autolla Keski-Euroopassa ja tietenkin uuden kotiseudun SM Itäralli kesäkuussa nelivetokalustolla. Neste Rally Finland -projektia työstetään parhaillaan Super 1600 merkeissä.

Lähde: Millennium Racing Team

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa