Facebook Twitter Email Pinterest

Sami Vatanen

19.03.2003 /

Lauantaina Mikkelissä ajettu SM-sarjan kolmas osakilpailu, Vaakuna-ralli, ei sujunut ongelmitta Keski-Karjalan UA:n Sami Vataselta ja kartanlukijaltaan Jussi Martiskinilta. Sarjan johtopaikka vaihtui kolmanteen kevättauolle lähdettäessä.

Alku oli lupaava: ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen kaksikko oli kolmantena ja paransi asemiaan toisen ek:n maalissa, jossa sijoitus oli jo toinen ja eroa kärkeen vain kuusi sekuntia. Kolmas ja neljäs pätkä olivat kuitenkin jo hankalampaa: Vaakuna-rallin pienet tiet olivat ehtineet siihen mennessä sohjoutua ja urautua sen verran pahasti, ettei Vatanen tahtonut ehtiä kärjen tahtiin.

"Kolmannella ja neljännellä tuli parikymmentä sekuntia päihin, eikä mahtanut mitään", Vatanen tuumii.

Viimeinen lenkki, viides ja kuudes erikoiskoe, olivatkin sitten keväisen vaihtelevaisuuden nimissä jo täyttä soraa, ja kun kuutospätkällä toinen Vatasen eturenkaista hylkäsi runkovikaisena osan pintaansa tienposkeen, ei vauhti ainakaan loppua kohden parantunut. Kolmas tila kuitenkin riitti varmistamaan vastaavasti kolmannen tilan SM-pistetaulukossa, vain pisteen erolla seuraavaan.

Seuraava osakilpailu ajetaan reilun parin kuukauden kesätauon jälkeen Vatasen kotimaisemissa: SM-sarja jatkuu 6.-7.kesäkuuta ajettavalla Abloy-Itärallilla, johon panostetaan Vatasen leirissä tietenkin kotikisan vaatimalla vakavuudella.

"Kyllähän siihen kisaan lähdetään ihan omanlaisella hengellään. Autoonkin on toivottavasti tulossa vähän tehonlisäystä", Vatanen lupailee.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa