Facebook Twitter Email Pinterest

Ari Vatanen 0-auton ohjaimissa SM Abloy Itärallissa

02.06.2003 /

Rallikipinä hehkuu edelleen myös maailmanmestari Ari Vatasen sydämessä.Ari antaa esimakua vauhdista 0-auton ratissa vierellään Juhani Mantsinen ja alla A-ryhmän neliveto-Sierra.

-Olisin halunnut ajaa jopa itse kisassa, mutta nuo tehtaiden aikataulut ja suunnitelmat eivät puoltaneet tätä projektia.Jyväskylän MM-projekti on kuitenkin edennyt niin, että kisa voidaan ajaa tehtaan kalustolla.Oikein hyvin tämä Itäralli käy näinkin soraralleihin tutustumisena, kertoo Ari.

Maakunnan omia kuljettajia on mukana oikein mukavasti.Jarno Kinnusen , Sami Vatasen ja Jarkko Miettisen lisäksi yleisessäajavat Marko Tiainen, Matti Heiskanen ja Ahti Kinnunen Joensuun UA:sta sekä Samin veli Mika Vatanen ja Hannu Sirainen Keski-Karjalan UA:sta . Trophy-luokassaJoensuun UA:n puheenjohtaja Unto Kontro lukee nuotteja Jorma Laaksolle.

Lisäksi yleisessä luokassa ajavat Outokummun Heikki Mietalan ohella Joensuun UA:n Veli Turunen ja Jukka Törmälä sekä Tuupovaaran Mikko Nevalainen, Jorma Parviainen ja Rainer Parviainen.

Junioriluokissa on myös runsaasti tulevia rallitähtiä.Lähiseuroista kaikkiaan kymmenen paria lähtee opettelemaan nuotin tekoa ja antamaan oman panoksensa kiihkeään rallipäivään.

Arto Piiroinen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa