Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

05.06.2003 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäki johtaa rallin junioreiden MM-sarjaa

Kosti Katajamäki, 25, uskoo mahdollisuuksiinsa viikonlopun Akropolis-rallissa. Junioreiden MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu tarjoaa rajuja haasteita mutta samalla mielenkiintoisia mahdollisuuksia. VW Pololla ajava suomalainen aikoo jatkaa siitä mihin jäi edellisessä osakilpailussa Turkissa: voitto on tavoitteena.

Katajamäki tietää Akropoliksen vaarat. Jos järki jää kypärän ulkopuolelle, ei kunniaa ole juurikaan luvassa. Liika intoilu kostautuu rengasrikkoina ja teknisinä ongelmina, eikä niihin ole varaa. Siksi Katajamäki lähteekin kilpailuun nöyrällä, mutta kunnianhimoisella asenteella.

- Tiet ovat parempia kuin Turkissa, mutta järjellä täälläkin on ajettava. Jos pystyy ajamaan erikoiskokeet ilman rengasrikkoja ja iskunvaimentajien hajoamisia, on varmasti tuloksissa korkealla. Voittoahan täältä ensisijaisesti haetaan, se on toki myönnettävä, ja sen mukaan ajetaan, Katajamäki sanoo.

Volkswagenin rallitoimintaa junioreiden MM-sarjassa vetää suomalainen LMS Racing. Tehtaan tuesta nauttiva yksityistalli ajoi toukokuussa perusteelliset testit Kreikassa. Katajamäki testasi kaksi päivää ja ruotsalainen tallitoveri Oscar Svedlund päivän. Testien anti oli poikkeuksellisen positiivinen.

- Koskaan ennen valmistautuminen kilpailuun ei ole sujunut näin hienosti kuin nyt. Oikeastaan vähän pelottaa: kaikki on mennyt ehkä vähän liiankin hyvin. Testeissä auton rakenteelliset osat kuten tukivarret, iskunvaimentajat ja jouset kestivät kuopat ja kivet moitteetta, ja näiden osien toimiminen on näissä olosuhteissa elintärkeää, Katajamäki pohtii.

Kreikan Akropolis-ralli alkaa perjantaina ja kolmen päivän aikana kilpailussa kaasutellaan 22 erikoiskoetta. Katajamäki ja kartanlukija Miikka Anttila johtavat junioreiden MM-sarjaan kahden osakilpailun jälkeen tasapistein ranskalaisen Brice Tirabassin (Renault) kanssa. Katajamäen lisäksi junioreiden MM-sarjaa kiertää suomalaisista Ville-Pertti Teuronen (Suzuki).

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa