Facebook Twitter Email Pinterest

Janne Vähämiko

13.06.2003 / Janne Vähämiko

Voitto Joensuusta

Huimia ylityksiä ja hyppyjä sisältävillä Itä Suomen teillä avattiin rallin SM-sarjan kesäkausi. Monet kuljettajat kehuivat reittiä vaativaksi ja se näkyi myös keskeyttä- neiden listassa, tavallinen keskeytyssyy oli ulosajo tai sen aiheuttama vaurio.

Janne Vähämiko kartanlukijansa Aki Suutarisen kanssa starttasi kisaan hienoista asetelmista, olihan hallussa talvikauden jälkeen pikku a-ryhmän pistejohto.

Vähämiko aloittikin vahvasti ollen muita paremmin ryhmässään hereillä, kellottaen pohjat avausek:lla. Toisella ek:lla kotikisassaan ajanut Sami Vatanen siirtyi ryhmän kärkeen, Vähämikon kakkos ek ei sujunut ihan avauksen malliin ja sijoitus tipahti ryhmän kolmanneksi eroa kärkeen seitsemän sekuntia, väliin mahtui myös Seppo Kopra. Kolmosella Vatanen jatkoi hurjaa vauhtiaan ja eroa tuli Vähämikoon taas seitsemän sekuntia lisää, mutta kakkostilalla olevaa Kopraa Vähämiko sai sekunnin kiinni.

Nelosen jälkeen tilanne ryhmässä oli, Vatanen keulilla, kakkosena Seppo Kopra 12 sekuntia perässä ja Vähämiko kolmantena 5,4 sekuntia Koprasta.

Vitosella Vatanen karkasi lisää ja myös Kopra ajoi Vähämikolta karkuun, - vitosella alla olivat hieman väärät renkaat ja lisäksi ajoimme yhden risteyksen pitkäksi, siinä tuhraantui muutama sekunti, manaili Vähämiko. Muutenkin vaisusti esiintynyt Tomi Tukiainen keskeytti vitosen jälkeen ohjaustehostin murheisiin.

Kutoselle lähdettäessä Vähämiko päätti että ainakin Kopra on saatava kiinni, ajo onnistui mainiosti ja tuloksena ryhmäpohjat, Vatanen jäi neljä ja Kopra peräti kahdeksan sekuntia. Kopra oli enää neljän sekunnin päässä.

Seiskalla tapahtui, Vatasella alkoi hanska vapista ja johtoasema vaihtui rajuun ulosajoon. Tilanteesta tietämätön Vähämiko jatkoi samalla vauhdilla ollen ryhmän nopein, nousten samalla kärkeen ohi Kopran.

Ennen viimeistä oli eroa kaksikolla ainoastaan 0,9 sekuntia Vähämikon hyväksi, sitä ei Vähämiko tiennyt, vaan ajeli rauhallisesti viimeisen ek:n. Kopra tuli perässä niin isolla numerolla, että aikojen seuraaminen oli vaikeaa. Ennen viimeiselle erikoiskokeel- le lähtöä emme vielä tienneet seiskan aikoja, joten kun kuulimme tätä lyhyttä asfaltti pätkää muutetun nuotituksen jälkeen päätimme ottaa sen varman päälle. Vasta kun olimme jo maalissa kuulin eroa olleen ainoastaan vajaa sekunti, aloin jo manailla, sillä olisimme kyllä pystyneet paljon kovempaakin viimeisen ajamaan, huokaili Vähämiko maalissa.

Kopra hävisi kuitenkin viimeiselläkin Vähämikolle 1,5 sekuntia, näin sinetöityi Vähämikon uran toinen ryhmävoitto. Olin viimeisen pätkän jälkeen aivan varma, että turpiin tuli, onneksi joskus käy näinkin. Kisa oli hyvää koko päivän ajan varsinkin Kopran kanssa ja ajo sujui ilman vitosen törttöilyä hyvin. SM-pistejohto vankistui pahimpien uhkaajien keskeytettyä, mutta ei tässä vielä ole varaa minkäänlaiseen ylimielisyyteen, Tukiainen ja Vatanen tulevat varmasti kovaa seuraavissakin kisoissa. Tampereella mukaan tulee myös Kosti Katajamäki, joten siellä on odotettavissa ryhmän pistetaisteluun uutta mielenkiintoa, mietti Vähämiko jo tulevaa.

Seuraava SM-osakilpailu kaasutellaan Tampereella 11.-12.7.

Kuvia Joensuun SM-rallista löytyy osoitteesta:

http://www.akk-motorsport.fi/lajit/ralli/sm/kuvat.htm

1.Janne VähämikoTMSVW Golf GTi 2.0 16V 55

2.Henri TuomistoKeurUAOpel Astra F GSi 16V 41

3. Tomi TukiainenKeurUAVW Golf Gti 2.0 16V 39

4. Sami Vatanen K-KUAOpel Astra f GSi 16V38

Muistathan myös Jannen kotisivut eliwww.jvvracing.net, jossa kuvia ja myös tämä tiedote on luettavissa sieltä.

KesäterveisinJuha NikusaariJENT Oy

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa