Facebook Twitter Email Pinterest

SM-Exide Ralliin ilmoittautui 154 autokuntaa

25.06.2003 / SM-Exide Ralliin ilmoittautui 154 autokuntaa

Jussi Välimäki ja Jari-Matti Latvala kuumat nimet

Ralli SM-sarjan viidennen osakilpailun, 12. heinäkuuta ajettavan Tampereen Exide Rallin, ilmoittautumisaika meni umpeen maanantaina. Ilmoittautuneiden luettelo on työn alla ja valmis lista julkaistaan ensi viikon tiistaina eli 1. heinäkuuta.

Kilpailuun ilmoittautui kaikkiaan 154 autokuntaa, joista 103 tavoittelee SM- ja Trophy-pisteitä. Neljän SM-luokan kärkikuskien lisäksi nimekkäimmät kuljettajat ovat kansainvälisissäkin kilpailuissa karaistuneet Jussi Välimäki ja Jari-Matti Latvala. Välimäki on Hyundai World Rally Teamin ilmoittamana liikkeellä tiimin Accent WRC-kilpurilla, kun taas Latvala opiskelee nopeiden sorateiden metkuja yksityistallin Toyota Corolla WRC-mallilla.

Myös Ville-Pertti Teuronen tulee kiusaamaan tuttuja kilpakumppaneitaan sarjan ulkopuolisena kilpailijana. Teuronen esiintyy tällä kaudella junioreiden MM-sarjassa, mutta Tampereella mies on hankkimassa sorakokemusta Neste Rallia varten.

Trophy-luokan ratinvääntäjiä saapuu kirittämään kokenut kettu Kalevi Aho Skoda Felicialla. Kansallisessa luokassa on mukana useita F-ryhmän kärkikuskeja. Mielenkiintoisena uutuutena viivalle on tulossa myös etuvetoinen F-ryhmän sääntöihin mukautettu Lancia Delta Integrale.

Uudistunut reitti tuo haasteita

SM-Exide Rallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta ja reitti on kokenut viime vuodesta melkoisesti muutoksia. Mukana on pari aivan uutta pätkää ja vain yhdellä EK:lla on mukana osuus viime vuoden kilpailusta. Kaksi erikoiskoetta ajetaan kahteen kertaan. Myös keskitetty huoltoparkki sijaitsee uudessa paikassa Hämeenkyrössä. Rallireitti kiertelee Mouhijärven ja Hämeenkyrön välisen tien molemmilla puolilla.

Ralli starttaa 12.7. klo 10.01 viime vuoden tapaan Kauppakeskus Tullintorin edustalta ja samaan paikkaan voittajaa odotellaan klo 17.00 jälkeen.

Kilpailu- ja lehdistökeskus sijaitsevat myös tutussa paikassa; Ramada Hotel Tampere, Yliopistonkatu 44.

Lisätietoja SM-Exide Rallista voi kysellä lehdistöpäällikkö Jarno Saarelta, 0400-959 565.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa