Facebook Twitter Email Pinterest

Tuohino valmis vastaamaan Lindhomin vauhtiin

09.07.2003 / Tuohino valmis vastaamaan Lindhomin vauhtiin

Välimäki ja Latvala kirittävät SM-taistoa

Ralli SM -sarja on taittunut yli puolen välin ja tulevana viikonvaihteena ajetaan viides osakilpailu. Sarjassa ajetaan yhteensä seitsemän osakilpailua. SM-Exide Rallin reitti käsittää seitsemän erikoiskoetta ja se on kokenut viime vuodesta melkoisesti muutoksia. Mukana on pari aivan uutta pätkää ja vain yhdellä EK:lla on mukana osuus viime vuoden kilpailusta. Kaksi erikoiskoetta ajetaan kahteen kertaan. Myös keskitetty huoltoparkki sijaitsee uudessa paikassa Hämeenkyrössä.

Rallireitti kiertelee Mouhijärven ja Hämeenkyrön välisen tien molemmilla puolilla. Ralli starttaa 12.7. klo 10.01 viime vuoden tapaan Kauppakeskus Tullintorin edustalta ja samaan paikkaan voittajaa odotellaan klo 17.00 jälkeen. Kilpailu- ja lehdistökeskus sijaitsevat myös tutussa paikassa; Ramada Hotel Tampere, Yliopistonkatu 44.

Mestaruustaistelua luokassa iso-A johtaa edelleen Ford Focus kuljettaja Janne Tuohino, mutta eroa Peugeot 206:lla ajavaan Sebastian Lindholmiin on vain 17 pistettä. Lindholmin vauhti soralla on aina ollut vakuuttavaa, mutta Tuohino ei pelkää: - Kyllä me annetaan aivan täysi vastus, hän ilmoittaa. Tuohinon aina hyvää vauhtia on usein pidetty talvella jopa parempana kuin kesällä, mutta hän ei näe tätä ongelmana: - Onhan se totta, että meidän tulokset on olleet usein talvikeleillä paremmat, mutta en usko että siitä eroa syntyy. Viime viikonvaihteessa Tuohino kävi Virossa ajamassa EOS Rallin, mutta siellä matka keskeytyi rengasrikkoon. Kartanlukija on Tuohinolla vaihtunut sitten edellisen Ralli SM -kilpailun: nyt rinnalla istuu Mikko Markkula ja ensimmäinen kilpailu sujui nuottien osalta Tuohinon mukaan mainiosti. Mikko Markkula on viime aikoina nähty mm. Jarkko Miettisen apukuljettajan paikalla.

SM-kärjen lisäksi nähdään SM-Exide Rallissa myös kansainvälisen tason kuljettajia. Hyundain WRC-kuljettaja Jussi Välimäki ajaa Tampereella käytännössä "kotikisaansa", joten luvassa on tiukkaa vastusta. Taustalla on Hyundain tehdastiimin tuki, joten Välimäki tulee olemaan varteenotettava voittajaehdokas. SM-pisteitä ei sarjan vierailija kuitenkaan kerää. Rallipiirejä ympäri maailman kohahduttanut Jari-Matti Latvala opiskelee nopeiden sorateiden metkuja SM-Exide Rallissa yksityistallin Toyota Corolla WRC-mallilla. Sekä Välimäki että Latvala hakevat sorateiden kilpavauhtia kuukauden kuluttua ajettavaa Neste Rallia varten.

Hotanen ison N:n kärjessä

Ison N-ryhmän pistejohto vaihtui edellisessä Joensuun osakilpailussa. Sarjajohdossa on nyt Mitsubishikuljettaja Hannu Hotanen aiemmin johtoa pitäneen Juha Salon ajettua edellisen osakipailun kärjestä ulos. Hannu Hotanen ajaakin nyt selvästi parasta kauttaan: voitto Arctic Lapland Rallista ja jo kaksi kakkostilaa ovat vieneet miehen kuusi pistettä myöskin Mitsubishiä luotsaavan Juha Salon edelle.

Vähämikolla haastajia

Sarjajohto pikku-a -luokassa on VW Golfia käskevän Janne Vähämikon nimissä. Haastajista Sami Vatanen karautti edellisessä Joensuun osakilpailussa kovavauhtisesti ulos, mutta on saanut ajokkinsa, Opel Astran uuteen iskuun. VW Golf -kuljettaja Tomi Tukiaisen kesän SM-pistesaldo on edelleen avaamatta Joensuun tekniikkamurheiden takia. Nyt hänenkin murheensa ovat takanapäin. Viime viikonlopun Kyläseppä-rallissa Petäjävedellä Tukiaisen kilpuri toimi 0-autotehtävissä hyvin.

- Tasaista oli kärjessä Joensuussa ja vauhti huimaa. Täytyy yrittää ehtiä kärkivauhtiin mukaan. Täydet pinnat ei olisi nyt pahitteeksi, Tukiainen pohtii.

V-P Teuronen hakee pikku-n:ssä vauhtia Neste Ralliin

Honda Civic kuljettaja Timo Mäenpää jatkoi Joensuussa vahvaa esitystään pikku-n -luokassa. Hänellä on nyt jo herkullinen 24 pisteen johto, mikä ei kerro koko totuutta luokan tasaisuudesta. Voittajaa on selvitelty tällä kaudella jopa sekunnin sadasosilla. Kirittäjiä ei ole luokassa puuttunut, mutta nyt lusikkansa soppaan pistää yksi miesä lisää: V-P Teuronen. Viime kaudella pikku-n -luokan kullansyrjässä kiinni ollut Teuronen tulee kiusaamaan tuttuja kilpakumppaneitaan sarjan ulkopuolisena kilpailijana, sillä hänhän ajaa tällä kaudella junioreiden MM-sarjaa. Teuronen on Tampereella hankkimassa sorakokemusta Neste Rallia varten pienen n-ryhmän Renault Cliolla.

Kilpailuun ilmoittautuneiden luettelo löytyy osoitteesta: http://www.mantta.fi/yritykset/tenab/v2003/030712l.htm

Kilpailun aikataulu

Lähtö, Kauppakeskus Tullintori, klo 10.01

EK 1, klo 10.37

EK 2, klo 10.55

Huoltotauko 20 min, Hämeenkyrön lukio/yläaste

EK 3, klo 12.15

EK 4, klo 12.44

Huoltotauko, 20 min, Hämeenkyrön lukio/yläaste

EK 5, klo 14.32

EK 6, klo 15.09

EK 7, klo 15.38

Kilpailun lehdistöpäällikkönä toimii Jarno Saari, ja hänet tavoitatte numerosta: GSM 0400 959 565. Lehdistökeskus sijaitsee Tampereella, Hotelli Ramadassa, osoitteessa Yliopistonkatu 44. Mediakeskus on avoinna perjantaina klo 16-19 ja lauantaina klo 8-21. Kilpailussa paikalla myös sarjatiedottaja Terhi Heloaho, minut tavoittaa numerosta GSM 040 586 8852.

Tervetuloa!

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa