Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Pinomäki

14.07.2003 / Kalle Pinomäki

Rallin SM-sarjan viides osakilpailu ajettiin Mouhijärven ja Hämeenkyrön maastossa lauantaina heinäkuun 12. päivä. Exide Ralli -nimellä kulkeneen kilpailun nimi ja ajankohta ovat vuosien saatossa vaihdelleet, mutta kilpailu on aina houkutellut paikalle laajan rintaman maamme parhaita rallikuljettajia. Tänäkään vuonna ei nähty poikkeusta, sillä muutamat tiimit testasivat kalustoaan MM-ralleja silmällä pitäen. Set Promotionin Kalle Pinomäki palasi myös tauolta jälleen tositoimiin. Pieneen n-ryhmään oli ilmoittautunut 30 kuljettajaa ja tiukka sekuntitaistelu oli sen mukaista. "

Pieni n-ryhmä on erittäin tasainen luokka ja pienistäkin virheistä rankaistaan välittömästi. Täällä oppii ajamaan, jos jossain", Kalle kertoi ennen kilpailua. Renault Clio Sport sopii mainiosti pienille teille ja Kallen vauhti olikin hyvää kilpailun ensimmäisillä erikoiskokeilla.

Kilpailun avanneella ek:lla Kalle ajoi kolmanneksi nopeimman ajan. Hondalla ajanut Timo Mäenpää kellotti tasaisen kovia aikoja ja piti johtopaikan maaliin tultaessa. Kalle joutui viimeisillä erikoiskokeilla antamaan muutaman sijan periksi, mutta ajoi silti hienosti uransa parhaimpaan rallisijoitukseen olemalla kuudes! Luokan tasaisuudesta kertoo se, että kolmas sija jäi vain neljän sekunnin päähän. "Tyytyväinen täytyy olla sijoitukseen. Vauhti on parantunut joka kisassa, joten työtä tehdään oikealla tavalla. Tästä on erittäin hyvä jatkaa kesää eteenpäin", Kalle kertasi kilpailun jälkitunnelmissa. Seuraavan kerran Kallen vauhdikasta menoa voidaan nähdä kahden viikon kuluttua Lahdessa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa