Facebook Twitter Email Pinterest

Sami Vatanen

14.07.2003 /

Lippa kummittelee

K-KUA:n Sami Vatanen, kartturinaan Jussi Martiskin kohensivat sijoitustaan rallin SM-pisteissä nappaamalla hopeapytyt Tampereen osakilpailusta viime lauantaina. Näin, vaikka Vatanen myöntääkin kotikisassa, Abloy Itärallissa, muutama viikko aiemmin sattuneen vauhdikkaan ulosajon vielä kummittelevan ajatuksissa.

-Aika hankalaa oli, kuin kivirekeä veisi, Vatanen tuumaili Tampereellakin vielä ennen taukoa. Ja helppo on miestä uskoa: vauhti ei riittänyt mihinkään ensimmäisillä neljällä ek:lla, vaan takkiin tuli puolisen minuuttia.

-Hankalaa oli tosiaan. Ei oikein osannut luottaa itseensä eikä nuotteihin, sen verran se lippa jäi pääkoppaan, Vatanen summailee.

Nelospätkän jälkeisellä tauolla Vatanen ja Martiskin saivat kuitenkin psyykattua itsensä tappeluvireeseen, ja se tuottikin toivotunlaisen tuloksen: viidennellä ja kuudennella pohja-ajat kirjattiin Vataselle, ja seiskankin mies ehti toiseksi nopeimpaan tahtiin. Lopputuloksissa Vatanen ja Martiskin komeilivat siis hopealla, ja suomenmestaruussarjassa tämä tiesi nousua toiselle tilalle.

-Hyvä, että saatiin tuohon loppuun ruoskituksi itsestämme irti vielä vähän vauhtiakin. Muuten olisi jäänyt paha maku suuhun. Nyt tietää, että kyllä se vielä sieltä löytyy, kun vähän potkii, Vatanen kertoilee.

Nyt onkin sitten kaksi kuukautta aikaa potkia: seuraava osakilpailu ajetaan syyskuulla Uudessakaupungissa, ja siellä miehet lupaavat olevansa täydessä iskussa.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa