Facebook Twitter Email Pinterest

Sami Vatanen

14.07.2003 / Sami Vatanen

Lippa kummittelee

K-KUA:n Sami Vatanen, kartturinaan Jussi Martiskin kohensivat sijoitustaan rallin SM-pisteissä nappaamalla hopeapytyt Tampereen osakilpailusta viime lauantaina. Näin, vaikka Vatanen myöntääkin kotikisassa, Abloy Itärallissa, muutama viikko aiemmin sattuneen vauhdikkaan ulosajon vielä kummittelevan ajatuksissa.

-Aika hankalaa oli, kuin kivirekeä veisi, Vatanen tuumaili Tampereellakin vielä ennen taukoa. Ja helppo on miestä uskoa: vauhti ei riittänyt mihinkään ensimmäisillä neljällä ek:lla, vaan takkiin tuli puolisen minuuttia.

-Hankalaa oli tosiaan. Ei oikein osannut luottaa itseensä eikä nuotteihin, sen verran se lippa jäi pääkoppaan, Vatanen summailee.

Nelospätkän jälkeisellä tauolla Vatanen ja Martiskin saivat kuitenkin psyykattua itsensä tappeluvireeseen, ja se tuottikin toivotunlaisen tuloksen: viidennellä ja kuudennella pohja-ajat kirjattiin Vataselle, ja seiskankin mies ehti toiseksi nopeimpaan tahtiin. Lopputuloksissa Vatanen ja Martiskin komeilivat siis hopealla, ja suomenmestaruussarjassa tämä tiesi nousua toiselle tilalle.

-Hyvä, että saatiin tuohon loppuun ruoskituksi itsestämme irti vielä vähän vauhtiakin. Muuten olisi jäänyt paha maku suuhun. Nyt tietää, että kyllä se vielä sieltä löytyy, kun vähän potkii, Vatanen kertoilee.

Nyt onkin sitten kaksi kuukautta aikaa potkia: seuraava osakilpailu ajetaan syyskuulla Uudessakaupungissa, ja siellä miehet lupaavat olevansa täydessä iskussa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa