Facebook Twitter Email Pinterest

Mestaruustaistelut jatkuvat osittain uusitulla reitillä

28.08.2003 / Mestaruustaistelut jatkuvat osittain uusitulla reitillä

SM Uusikaupunki-ralli 13.9.2003

Juuso Pykälistö nolla-autossa - kartturi vielä salaisuus

Ralliautoilun SM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Uudenkaupungin ympäristössä lauantaina 13.9.2003.

Kahdeksan erikoiskoetta käsittävää reittiä on osittain muutettu aikaisemmista vuosista. Yksi päivän erikoiskokeista on osalle kilpailijoista täysin uusi, mutta monille myös vanha tuttavuus muutaman vuoden takaa.

Perinteet velvoittavat. Uudenkaupungin SM-rallissa on vuosittain nähty ns. yhden nollanautossa mielenkiintoisia henkilöitä sekä ratin takana että kartanlukijan penkillä. Tämä perinne jatkuu tälläkin kertaa.

Ralliautoilun hallitsevan maailmanmestarin Marcus Grönholmin suojatti Juuso Pykälistö toimii tämänvuotisessa rallissa tämän auton kuljettajana, joten laadukasta ja kovaa menoa on tarjolla hänen kyytiinsä pääsevällä henkilöllä.

Suomen MM-rallissa ensimmäisen kerran isojen poikien pelillä, 2003-mallia olevalla Peugeotin 206 WRC-mallilla kilpailut Pykälistö esiintyy reitillä ennen ensimmäistä kilpailijaparia. Se kuka hänen matkassaan on edelleen salaisuus.

Alkujaan Kokoomuksen puheenjohtajan Ville Itälän oli tarkoitus vuoden poissaolon jälkeen palata nauttimaan rallivauhdista, mutta Mexicon presidentiltä tullut kutsu pakotti hänet perumaan osanottonsa, sillä sieltä olisi ollut turhan pitkä joskin vaivan arvoinen matka Uuteenkaupungiin.

Muutama muukin ministeritason henkilö joutui perumaan osanottonsa ja tätä kirjoittaessa Pykälistön puhemiehenä tässä kartanlukijan pestaamisessa toimii Ville Itälä, jonka työn tulokset nähdään 13.9.2003 aamulla.

Rallin lomassa on hyvä tilaisuus jututtaa Pykälistöä, joka sopimuksensa mukaisesti jatkaa kaudella 2004 Peugeot Sportin palkkalistoilla.

Ranskalaistalli esittelee Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuun alussa uuden kilpailukalustonsa, joka suorittanee virallisen ensiesiintymisensä kauden 2004 käynnistävässä Monte Carlon rallissa. Pääseekö Pykälistö ensi vuonna kilpailemaan 307 Coupe-malliin perustuvalla WRC-tykillä, jää nähtäväksi sillä Peugeotilla on ykköstiimissään ainakin yksi, jollei kahta kuljettajanpaikkaa vapaana.

Jo viime vuonna Uudenkaupungin rallin maisemissa nähty Karita Tuomola tulee jälleen paikalle tuoden adjutanttiensa kanssa kattavan Audi-karavaanin kauden kuudennen pistetaistelun tapahtumiin.

Osittain uusi reitti

Kuudennen Uusikaupunkirallin reitin kokonaispituus on 271,88 km, josta määrästä erikoiskokeilla ajetaan peräti 97,10 kilometriä.Kilpailu käynnistyy tuntia edellisiä vuosia aikaisemmin. Lähtö- ja maalialue on maamme ainoan autokaupungin, Uudenkaupungin keskustassa. Vaikka kilpailun lähtö- ja maalialue on siirtynyt kaupungin keskustaan, on kilpailukeskus vanhassa tutussa paikassa Hotelli Aquariuksessa.

Ensimmäinen kilpailijapari starttaa liikkeelle jo klo 10.01. Lyhyen siirtymän jälkeen kilpailijoilla on edessään vanha tuttu asvalttierikoiskoe, jonka jälkeen autokolonnan siirtyy huoltopisteen kautta puiden lomassa ajettaville erikoiskokeille.

Ennen tunnin pituista huoltotaukoa kilpailijat ajavat kaikkiaan viisi erikoiskoetta, joista kahdella esiinnytään kahteen kertaan.Huoltoparkki sijaitsee Uudenkaupungin jäähallin parkkialueelle, jonne ensimmäinen kilpailijapari saapuu noin klo 13.40.

Tunnin tauon jälkeen ajetaan kolme erikoiskoetta peräkkäin ja viimeinen niistä käynnistyy klo 16.54 ja voitonjuhlat käynnistivät Uudenkaupungin keskustassa noin klo 17.50.

Eri ryhmien SM-tilanteiden valossa luvassa on kutkuttavan jännittävä rallipäivä, jossa pääosissa ovat tällä kertaa myös paikkakunnan omat kuljettajat.Isossa N-ryhmässä Hannu Hotanen alkaa olla pakkovoiton edessä, mikäli hän aikoo olla vielä hyökkäysetäisyydellä Juha Saloon ja Marko Uutelaan kauden finaalin käynnistyessä lokakuussa.

Pienessä a-ryhmässä puolestaan Janne Vähämiko kirkastaa varmuudella viime vuoden pronssimitalinsa ja Volkswagen-kuljettaja haluaakin näyttää reitin varrelle saapuneille katselijoille, miksi hän johtaa ryhmäänsä.

Yleiskilpailuvoitosta tulee ennennäkemättömän kova taistelu, Suomen MM-rallin pistemiehet Janne Tuohino ja Sebastian Lindholm mittaavat toistensa vauhdin.

Myös koko kesän uudella Fordillaan tuskaillut Kaj Kuistila aikoo palata Ek-voittajien joukkoon, sillä nyt kesän pilanneet taudit on paikallistettu WRC-Focuksesta ja myös korjattu Fordin tehtaan toimesta.

Radio Auran Aallot, taajuudet 90,5 ja 95,3 MHz seuraavat rallin tapahtumia päivän aikana.

Lisätietoja: kilpailun lehdistöpäällikkö Jussi Friman, GSM 0500 523 968

Sarjatiedotus: Terhi Heloaho, GSM 040 586 8852

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa